Detta har varit en dag i packningens tecken. Det fina vädret till trots
och ett erbjudande om att gå ut och dricka öl så är det packning som
gäller för hela slanten. Vill liksom ha hela hushållet packat och klart
tills jag slutar den 10 Juli och med en förestående resa hem till H
under nästkommande helg så lämnar det inte så mycket tid till övers.
Travveckan börjar under nästa helg och eftersom det brukar vara en
trevlig tillställning så känner jag att jag vill åka dit. Så därför
blir det att packa i helgen..
Avbröt min packning och drog till
Maxi för att handla och när jag liks var där så passade jag på att gå
in på OnOff och fråga lite på en GPS till bilen. Som vanligt så är det
extremt tråkigt att gå in i dessa butiker när man kan mer än vad
säljarna gör. En jättetrevlig tjej, och för den delen söt sådan, gick
och slog dank bland mobiltelefonhyllorna så jag haffade henne och
ställde den fråga jag hade. Vilka GPS har körjournal? En fråga som
visade sig vara för mycket för OnOff Solbacken. Snart hade vi engagerat
alla, och då menar jag ALLA, säljarna som fanns i butiken under dagen
och svaret förblev ändå obesvarat. Helt absurt. Ingen av dem hade ens
hört talas om funktionen. Den söta tjejen till trots så tror jag nog
inte att jag lär åka till OnOff Solbacken här i Skellefteå fler gånger..
Nä
nu är det matlagning som gäller. Blir köttfärspaj idag och receptet
hittar ni nedan om ni vill se det. Börjar att bli ett antal recept som
jag printat ned i denna blogg nu, får kanske lov att samla dem på ett
ställe så de är enklare att hitta. Något för framtiden. Nu är det mot
köket som gäller och vi kör väl på en Jackson låt som middagsmusik,
tycker ni inte?
Ernst-Karstens Köttfärspaj
Ingridienser pajskal
Vetemjöl
Smör
Kesella
Ingridienser fyllning
Köttfärs
Champinjoner
Rökt skinka
Riven ost
Mjölk
Ägg
Gullök
Vitlök
Körsbärstomater
Tomatpuré
Chilisås
Salt & peppar
Oregano
Gör så här
1. Låt smöret bli rumsvarmt. Häll vetemjölet
i en bunke och finfördela ned smöret. Tillsätt kesella och arbeta ihop
till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ
in i kylskåpet i ca en halvtimme.
2. Grädda pajskalet i 200 grader i ugnen cirka 10 min.
3. Vispa samman ägg, mjölk och riven ost till en stanning.
4. Finhacka gullöken och vitlöken och bryn i olivolja. Stek köttfärsen,
finhacka och tillsätt den rökta skinkan och champinjonerna samt
tillsätt chilisås och tomatpuré och låt det hela koka ihop. Krydda med
salt, peppar och oregano efter smak.
5. Blanda stanningen med
köttfärsröran och fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med skivade
tomater och grädda i 30 – 40 minuter i cirka 200 grader.
6. När pajen nästan är färdig så strö över lite riven ost och grädda klart pajen tills osten fått lite färg.
Klart att servera med en god sallad och eventuellt lite cremé fraiche. Smaskens till sista slicket!
Dagens måltidsdryck: Iskall Pilsner Urquell.
Dagens middagsmusik: Michael Jackson & Britney Spears – ”The Way You Make Me Feel”.
<!–
WriteFlash('’);
//–>Ingen
efterrätt säger ni? Givetvis blir det det….blir glass, och inte
vilken glass som helst heller. Blir den helt underbart goda Häagen-Dazs
Strawberry Cheesecake. Längtar redan.Tjoflöjt på er och ha en trevlig afton…