En augustikväll 2008 så satt jag hemma i min dåvarande lägenhet i Jönköping, där jag vid den tidpunkten bodde (duh!), och tyckte synd om mig själv efter att det längsta förhållandet jag varit i till dags dato tagit slut. Jag var vid tidpunkten inte speciellt insatt i bloggandet som företeelse och jag läste endast sporadiskt någon enstaka blogg då och då. Men där och då kände jag ett behov av att skriva av mig, så sagt och gjort så var MaiM’s Blog skapad som en del av den hemsida jag hade på den tiden; MaiM’s World.

Jag har aldrig varit någon dagboksskrivare och har innan dess aldrig egentligen haft mina tankar och göromål nedtecknade någonstans. Jag brukar allmänt mestadels tänka på dessa saker när jag kör bil och där försöka sortera in dem i olika fack i min hjärna, något jag fortfarande gör, men mitt intresse för formatet och möjligheten att få uttrycka mig i text har varit givande genom åren och bloggandet har varit ett bra komplement till bilkörningsfilosoferandet.

Nu alla dessa år senare så lever bloggen fortfarande och även om tiden och inspirationen ibland tryter så har jag insett att bloggandet är lite av min egna terapisession där jag kan dryfta saker med mig själv, om ni förstår hur jag menar. Bloggen är också ett bevis på att jag inte är tillnärmelsevis så hemlighetsfull gällande vad jag gör i mitt liv som många av de omkring mig brukar göra gällande, även om jag stängt av kommentarsfälten då jag inte har några som helst behov av att diskutera det jag skriver om med andra.

Hur som helst så får nog bloggen ses som mitt favoritformat gällande att dela med mig av vad jag gör då jag är urbota urusel på att posta saker på sociala medier, även om jag har konton på de flesta, och kommer nog så förbli skulle jag tro. Så vill du veta vad jag pysslar på med så är det här du skall kika in från och till, i tid och otid.

Personuppgifter

Förnamn: Magnus

Efternamn: Hopstadius, eller faktiskt Hoppstadius enligt mitt pass

Smeknamn: Hoppan, Hoppe

Gamertag/Alias: MaiM, MaiMFrame

Ålder: Är väl bara en siffra och man är precis så ung eller gammal som man vill och behöver vara, tycker ni inte?

Kön: Man, senast jag kollad i alla fall 🙂

Bor: Vinterstaden Östersund & Världsmetropolen Hoting

Ett favorit-TV-spel: Återvänder ofta till Dr. Mario av någon anledning, men annars så finns min topp-10-lista här i bloggen

Två favoritbokserier: Wheel of Time och Chronicles of Thomas Covenant, som jag båda skrivit om här i bloggen

Tre favorit-TV-serier: Band of Brothers, A-Team och Friends, som alla finns på min topp-10-lista här i bloggen

Fyra favoritmusiker: Queensrÿche, Iron Maiden, Meat Loaf och Michael Jacksson, vilka skrivits om här, här, här och här i bloggen.

Fem favoritfilmer: The Big Sleep (1946), Aliens, Fellowship of the Ring, Notting Hill och The Empire Strikes Back, samt att ni hittar min topp-20-lista här i bloggen

Intressen: Alldeles på tok för många för att tiden skall räcka till, men för att nämna några; Snöskoter, Utförsåkning, Friluftsliv, Vintage Hi-Fi, TV-Spel, Film och att Snickra allehanda saker

Vill vara intresserad av: Träning. Det är konstant självdisciplin som gäller för att det skall bli av och jag kämpar ständigt med att försöka göra det till en rutin i mitt vardagsliv

Största styrka: Självständig, snäll, envis och öppen för olikheter

Största svaghet: Självkritisk, dömande och brukar få höra att jag är hemlighetsfull av mig

Gillar: Ärlighet, det motsatta könet och att vara annorlunda

Ogillar: Orättvisa, att göra fel och människor som inte håller vad de lovar

Drömmer om: Just nu en stuga vid vattnet där jag kan driva mitt eget företag ifrån och sitta och skriva på manuset till filmen jag aldrig kommer att förverkliga. Låter inte det trevligt så säg!

Motto: It’s Not the Destination so Much as the Journey 

Sociala Medier