För en sisådär två år sedan så gjorde jag en topp-10-lista över de bästa Queensrÿche-låtarna (#1, #4->2, #7->5, #10->8) och även om det var en stabil lista så har det känts som att den inte riktigt, riktigt (riktigt) var så som jag egentligen tycker. Den har liksom skavt lite långt bak i mitt huvud på samma sätt som en liten, liten sten i skon. Men det är ju inte värre än att jag kan uppdatera listan, eller hur? Precis! Så här kommer nu den uppdaterade versionen. Lyssna och njut!:

10. The Lady Wore Black ( Queensrÿche EP, 1983) ↓

Denna lilla pärla till låt från deras demoalbum, eller Queensrÿche EP:n, som de använde för att försöka sälja in sig själva till skivbolagen är inget annat än ljuv, ljuv musik.

9. I Will Remember (Rage for Order, 1986) ↓

Sista låten på Rage for Order-plattan är helt grymt bra! Versionen från MTV Unplugged-sessionen är så där vemodigt bra som en live-låt kan vara och det är svårt att inte helt kapitulera för Geoff Tates magiska sångröst.

8. Anybody Listening? (Empire, 1990) Ny!

Empire-skivans andra power ballad går verkligen inte av för hackor och det är nästan, men bara nästan, så den faktiskt kommer upp i klass med den andra balladen som återfinns på plats 6.

7. Breaking the Silence (Operation: Mindcrime, 1988) Ny!

Underbart bra låt som bara blir bättre och bättre för varje genomlyssning och det är ju intet för intet som den fått namnge både en rad blogginlägg och en hel bloggkategori!

6. Silent Lucidity (Empire, 1990) ↓

Ett av Empire-skivans absolut bästa spår och troligen en av världens bästa power ballader. Så magiskt underbart bra att det är svårt att inte sugas in i den underbara atmosfär som låten skapar.

5. Roads to Madness (The Warning, 1984) Ny!

Fantastisk låt som jag lyssnat rejält mycket på på sistone. Tates sångröst tillsammans med hur hela låten är strukturerad trollbinder mig på ett sätt som få sångare och sånger gör.

4. Someone Else? (Promised Land, 1994) ↑

Denna fantastiska pärla från Promised Land-skivan med en magisk Tate tillsammans med endast ett piano (ja, jag vet att det finns en fullbandsversion också) är inget annat än ett mästerverk!

3. I Don’t Believe in Love + Waiting for 22 (Operation: Mindcrime, 1988) ↔

Detta mästerverk från Operation: Mindcrime-skivan är inget annat än fantastisk och när man också inkluderar den instrumentala ”Waiting for 22” så blir faktiskt ”I Don’t Believe in Love” ännu mer fantastisk!

2. Take Hold of the Flame (The Warning, 1984) ↔

Detta absoluta mästerverk från The Warning-skivan är så oerhört bra, kraftfull och underbar att man bara vill lyssna på den om och om igen. Ohyggligt nära att jag placerade denna låten på första platsen och ifall du frågar mig om en timme, imorgon eller nästa vecka så är det inte omöjligt att den återfinns i toppen på pallen.

1. Eyes of a Stranger (Operation: Mindcrime, 1988) ↔

Operation: Mindcrime-skivans och tillika Rÿche absolut bästa alster, i hård, hård (hård) konkurrens med tvåan och trean på denna listan. Otroligt, otroligt bra låt med en Tate i högform!