Min Rÿche-revival från tiden med Geoff Tate som sångare fortsätter och så även min 10-i-topp-lista över deras bästa låtar enligt undertecknads smak. Platserna 10 till och med 8 är avklarade i föregående inlägg i denna bloggserie och här kommer nästa tre låtar på listan:

7. Revolution Calling
Tredje låten på Operation: Mindcrime-skivan är min första därifrån bland topp-10 (ja, det kommer fler) och det är ett litet mästerverk i all sin enkelhet. Budskapet i låten är precis lika högaktuellt idag som det var när låten släpptes, om inte mer aktuellt faktiskt. Är nästan skrämmande hur väl Rÿche beskriver dagens samhälle i låten, och hela Mindcrime-skivan för den delen, och att skivan släpptes redan 1988 får en att undra om de möjligen hade tillgång till en spåkula?

”There’s a growing feeling
That taking a chance on a new kind of vision is due”

6. I will Remember
Sista låten på, och mitt andra (och sista) bidrag från, Rage for Order-plattan är helt grymt bra! Versionen från MTV Unplugged-sessionen är så där vemodigt bra som en Simon & Garfunkel-låt kan vara och faktum är att den i Unplugged-version inte låter helt olikt Scarborough Fair (vilket Rÿche också sjunger där i MTV-sessionen) som Simon & Garfunkel sjunger i filmen The Graduate.

”There’s a cold wind out tonight
The chill of distant eyes”

5. Someone Else?
Denna fantastiska pärla från Promised Land-skivan med en magisk Tate tillsammans med endast ett piano (ja, jag vet att det finns en fullbandsversion också) är inget annat än ett mästerverk. Enda anledningen att denna inte kommer högre upp på listan är det enkla faktum att Rÿche gjort så fruktansvärt många bra låtar att den helt enkelt inte mäktar med att ta sig förbi de som ligger högre på listan. Ljuvligt underbar låt som jag tänkte använda i Crossroads-inläggen en gång i tiden, mest på grund av textstycket nedan, men då jag redan använt en låt från gruppen så fick den inte plats – så vi tar den här istället!

”Here I stand at the crossroads edge,
afraid to reach out for eternity”

Tidigare inlägg:
Queensrÿche #10->8

Fortsättning följer…