Här kommer fortsättningen på min tio-i-topp-lista över Rÿche låtar med Geoff Tate som sångare. De sex första låtarna på listan är avklarade i de två tidigare inläggen i denna bloggserie och vi har nu kommit till de tre nästa i nedräkningen mot första platsen:

4. Silent Lucidity
Empire-skivans absolut bästa spår och troligen, åtminstone i min bok, världens bästa power ballad är så magiskt underbar att det är svårt att inte sugas in i den underbara atmosfär som låten skapar. Vet att jag vid flertalet tillfällen haft med låten här i bloggen tidigare genom åren, men det är ju bara för att den är helt, helt…..ja, underbar! Även denna, precis som Jet City Woman, drog Tate av akustiskt och live på den där radiokanalen med kaffekopp i hand och även denna sjunger han magiskt live fortfarande: https://youtu.be/85EuFVTm6KU. Hade jag gjort denna lista för några år sedan så hade nog denna kommit högre på listan men för tillfället så hamnar den precis utanför topp-3.

”Your mind tricked you to feel the pain
Of someone close to you leaving the game of life”

3. I Don’t Believe in Love
Ni som hängt med här i bloggen vet att jag använt detta mästerverk från Operation: Mindcrime-skivan i mina Crossroads-inlägg och det finns en anledning till det; låten är fantastisk! Det här är den andra låten som jag tagit med från Mindcrime-skivan och faktum är att jag skulle velat lagt till den instrumentala Waiting for 22 också då den knyter an till ”I Don’t Believe in Love” på ett helt fantastiskt sätt. Mindcrime-skivan är sannerligen fenomenalt bra!

”She said she loved me
I guess I never knew”

2. Take Hold of the Flame
Enda låten på listan från The Warning-skivan, men vilken låt sedan! Så oerhört bra, kraftfull och underbar att man bara vill lyssna på den om och om igen. Ohyggligt nära att jag placerade denna låten på första platsen och ifall du frågar mig om en timme, imorgon eller nästa vecka så är det inte omöjligt att den återfinns i toppen på pallen. En bland de absolut bästa rocklåtarna genom tiderna och en som växer på mig mer och mer, om nu det är möjligt(?), för varje genomlyssning. Ja, vad säger man? Magisk? Ja! Magisk! Se bara på hur en nutida sångcoach reagerar på liveversionen från 1984 som jag skrivit om tidigare i Hänförd av Queensrÿche.

”See, that the light will find its way
Back to a place where it will stay, make it stay”

Tidigare inlägg:
Queensrÿche #10->8
Queensrÿche #7->5

Avslutning följer…