Kan faktiskt fascineras lite av att Queensrÿche inte blivit större och mer kända än de faktiskt är. Missförstå mig rätt här, deras album Operation: Mindcrime är och förblir en klassiker och kommer ofta upp som kanske det bästa hårdrockskonceptalbumet genom tiderna, men för den breda massan skulle jag vilja påstå att de är relativt okända. Speciellt om vi ger oss på och frågar yngre generationer än 60-/70-talister som fick äran att lyssna på dem i någorlunda vuxen ålder under 80- och 90-talet. För det går inte att sticka under stolen med hur suverän sångaren Geoff Tate var (och för den delen fortfarande är) på att sjunga. Helt magiskt bra! Vill minnas att jag vid flertalet tillfällen genom åren i denna blogg refererat till deras absolut mest kända låt som roterade på MTV back in the day flitigt, Silent Lucidity, och som är lite av en personlig favorit. Men de har gjort SÅ mycket mer än bara den. Såååå mycket, mycket mer. Ett tydligt bevis på den yngre generationens okunskap om det hela och samtidigt ett bevis på Tates och Rÿche storhet är när en sångcoach från nutid får lyssna på en liveinspelning av den underbara Take Hold of the Flame. Helt underbart att se hur hänförd hon blir och hur magiskt bra Rÿche faktiskt var med Tate som sångare. Det här gillar jag helskarpt. Både videon med hennes reaktion och låten som sådan. Nästan så jag blir hänförd själv. Mer än nästan faktiskt. Lyssna, se och njut mina vänner…