Så har vi då slutligen kommit till första platsen gällande Rÿche låtar med den ojämförlige Geoff Tate som sångare och så även slutet på denna 10-i-topp-lista. Platserna 10 till och med 2 är avklarade i föregående inlägg i denna bloggserie och det är väl egentligen inte mycket att orda om utan här kommer numbero uno av och med Rÿche:

1. Eyes of a Stranger
Operation: Mindcrime-skivans och tillika Rÿche absolut bästa alster, i hård, hård (hård) konkurrens med tvåan, trean och fyran på denna lista. Ja, även femman. Men denna drar för tillfället längsta strået. Otroligt, otroligt bra låt med en Tate i högform. Även denna drar han ju av med bravur live för ett par år sedan med kaffekopp i hand, vilket jag ju postat tidigare här i bloggen. Blir allt som oftast helt förtrollad av denna låt så fort jag hör den och den sätter sig ögonblickligen på hjärnan och gör att jag går omkring som ett fån och smånynnar på den resten av dagen. Men så är det ju med bra låtar och denna är en av de absolut bästa alla kategorier. Inte utan att man sörjer lite att varken Chris DeGarmo eller Geoff Tate, som båda skrivit låten, finns med i Rÿche längre. De var verkligen som bäst när de, Michael Wilton, Scott Rockenfield och Eddie Jackson utgjorde bandet. Men, men, livet går vidare och så också Queensrÿche. Med det sagt så tar vi och avslutar denna lista med denna fantastiskt magiska pärla till låt. Lyssna, igen, och njut! 

”All alone now
Except for the memories
Of what we had, and what we knew
Every time I try to leave it behind me
I see something that reminds me of you”

Tidigare inlägg:
Queensrÿche #10->8
Queensrÿche #7->5
Queensrÿche #4->2

Listan i sin helhet:
1. Eyes of a Stranger (Operation: Mindcrime, 1988)
2. Take Hold of the Flame (The Warning, 1984)
3. I Don’t Believe in Love (Operation: Mindcrime, 1988)
4. Silent Lucidity (Empire, 1990)
5. Someone Else? (Promised Land, 1994)
6. I Will Remember (Rage for Order, 1986)
7. Revolution Calling (Operation: Mindcrime, 1988)
8. Jet City Woman (Empire, 1990)
9. The Lady Wore Black ( Queensrÿche EP, 1983)
10. Walk in the Shadows (Rage for Order, 1986)