Skall vara ärlig och säga att jag nog inte riktigt gav Queensrÿche det erkännande som de förtjänade i min ungdoms dagar. Minns väl hur de brukade spelas på jukeboxen på det som då var Centrumkiosken i Hoting av fastern till min före detta sambo EK. Hennes son, och tillika EK:s kusin, var på den tiden ordförande (tror jag?) i QR fanklubben här i Sverige och därav, skulle jag tro, fasterns fascination. Men skulle också kunna vara så enkelt som att QR är riktigt, riktigt bra! Något jag insåg senare givetvis. Har svårt att minnas exakt vilka år detta var men ifall jag skulle gissa så rör det sig nog om andra halvan av 80-talet i alla fall. Hur som helst så har jag väl alltid gillat Silent Lucidity, som mest troligen är världens genom tiderna bästa hårdrocksballad ifall ni frågar mig, men de har ju de facto gjort så mycket mer som är bra. Så mycket mer…

Det som M Å S T E omnämnas är ju Geoff Tates sångröst! Helt magisk! Han är helt klart topp tre tillsammans med Ronny James Dio och Bruce Dickinson när det kommer till sångare i min bok. Visst, Rob Halford och Michael Kiske är grymma med men får se sig utanför prispallen. Tates röstomfång och förmåga att förändra sin röst från högt till lågt (ursäkta, är ju inte direkt någon sångcoach!) genom en låt är bara helt suveränt. Man kan nästan inte få nog när han sjunger utan man vill bara att låten skall fortgå och fortgå.

Hade egentligen först tänkt att detta skulle bli en topplista över QR:s bästa låtar men den får vänta på sig lite till ett annat inlägg. Blev återigen så förtrollad så istället kör vi en av deras absolut bästa låtar i detta inlägg tillsammans med en ny live-version av Tate från ett år sedan. Dessvärre så är ju Tate numera inte längre sångare i Queensrÿche efter det att gruppen inte längre kommit överens och efter det att det funnits rapporter om en del dåligt uppförande från Tates sida. Hur det är med det lämnar vi därhän och sörjer det faktum att vi inte mer kommer få uppleva QR i sin originaluppsättning, inklusive Chris DeGarmo, då de var som absolut bäst, men njuter av det faktum att Tate fortfarande låter helt magiskt. Kan bara instämma med en av de som lämnat en kommentar på live-framträdandet på Youtube: Tate casually belts this out with coffee in hand…. amazing voice!