Jag brukar ju allt som oftast, som ni som läser detta nonsens rabalder till blogg vet, påstå att den enda musik jag gillar är tre till antalet; hårdrock, Michael Jackson och Meat Loaf. Vilket ju inte är sant. Inte ens det minsta. Något som ni vid det här laget givetvis också vet. Är bara en sådan där vit lögn som jag svänger mig med för att verka…ja, för att verka vadå? Mer egen? Mer unik? Mer intressant? Inte en aning. Bra fråga med absolut inget bra svar. Nä, ytterst oklart varför jag gör det. Är nog bara så jag är. Take it or leave it. Oavsett det så har jag ju vid otaliga tillfällen länkat till och bäddat in en hel del MJ, såsom topp-10-listan, och en hel del hårdrock, såsom 3-från-1 med till exempel Gary Moore. Har dock haft väldigt lite Meat Loaf med i bloggen, även om det förekommer, men det är något jag tänkte ändra på i detta nu genom att ge mig i kast att presentera min 10-i-topp lista av hans många fantastiska alster. Nä, du kommer inte hitta suveräna Dead Ringer for Love eller fantastiska You Took the Words Right Out of My Mouth på listan. Inte heller genombrottet Bat Out of Hell eller för den delen Rock’N’Roll Dreams Come Through. Helt fantastiskt superbästiga låtar allihop, som så många andra, men de som finns med på listan är snäppet bättre allihop. Är väl inte mycket att be för så here goes nothing:

10. It’s All Coming Back to Me Now
Fantastisk duett med Marion Raven från ”Bat Out of Hell III” skivan. Den är bra på så många vis så det är svårt att beskriva. För många så är det ju en cover på Celine Dion då hon gjorde en version i mitten på 90-talet men faktum är att det är den gamla ML kollaboratorn Jim Steinman, han som skrivit de flesta av ML:s hits, som skrivit låten och som faktiskt gav ut den med sin grupp Pandora’s Box långt innan Celine sjöng in den.

9. Not a Dry Eye in the House
En låt som jag lyssnat så många gånger på att jag tappat räkningen och den näst bästa låten från ”Welcome to the Neighbourhood” skivan. Finns ett vemod och en sorgsenhet som tilltalar mig och framförandet är helt enkelt suveränt.

8. Lost Boys and Golden Girls
”Bat out of Hell II” skivan är utan tvekan den skiva som jag håller främst bland hans alster. Har lyssnat på den så många gånger i bakgrunden då jag läst vissa böcker att jag förknippar handlingen i böckerna med vissa låtar. Helt sjukt! Den här gillar jag på så många vis utan att kunna sätta fingret på riktigt varför. Är helt enkelt bara en bra låt som man inte ledsnar på. Så enkelt är det.

7. I’d Lie For You (And That’s the Truth)
”Neighbourhood”-skivans bästa spår och en sådan där låt där budskapet beskriver väl det sätt som jag tror jag alltid gett mig in i alla relationer jag varit i och det är troligen därför som jag gillar den så mycket som jag gör. ”And if sometimes it seems I must have lost my mind, I might be crazy, but I’m crazy about you”.

6. Heaven Can Wait
Magiskt vacker och suverän låt från ”Bat Out of Hell” skivan. Den är så långt ifrån ”Hell” som man kan komma och är en av de absolut finaste låtarna jag vet. Finns liksom inget dåligt med denna låt alls och ML gör den verkligen rättvisa. Underbar!

5. Couldn’t Have Said it Better
Inte ett självskrivet val, jag vet, men jag gillar den här låten. Den berättar en historia som jag förknippar med något helt annat än vad låten egentligen handlar om, men det har liksom ingen betydelse då det är så här bra. Duetten med Patti Russo går ju inte av för hackor heller.

4. I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)
Den kanske mest kända av ML’s låtar, förutom möjligen dängan på plats 10 med Cher då, och hans storartade comeback och superhit från 1993. Den här låten var verkligen superstor när det begav sig och det är lätt att förstå varför då den är helt suverän. I ett pinsamt ögonblick från min ungdom så har jag ju sjungit den i vår tvåsamhet för en tjej jag var väldigt intresserad av vid den tidpunkten. Bara en sån sak! Hur det gick? Jorå, jag fick tjejen i slutet av låten 🙂

3. Midnight at the Lost and Found
ML när han är så där enkelt underbart bra som han kan vara ibland. Gammeldags men ändå inte utdaterad. Gillar den här låten helskarpt. Den är enkel, rockig och precis hur bra som helst.

2. Alive
Suverän låt från ”Bat Out of Hell III” skivan och en låt som jag lyssnade enormt mycket på för ett par år sedan. Fantastisk pärla till låt som förgyller en annars rätt så medioker Nic Cage film vid namn Drive Angry.

1. Objects in the Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are
Underbar låt som jag fullkomligt älskar. Den är sorgsen, den är vemodig och den beskriver känslor som man har ibland när minnen av de som lämnat en gör sig påmind. Har lyssnat så mycket på denna låt så det finns inte och är en låt jag kommer tillbaka till lite då och då. Inte alltid lättlyssnad, men acks så bra…