Att säga att jag alltid spelat tv- och datorspel är att tänja på sanningen lite väl mycket, men att jag alltid har varit intresserad av dem sedan jag första gången kom i kontakt med dem är definitivt riktigt. Lite svårt att säga när jag för första gången spelade någon typ av tv-spel men jag gissar på att det var i början av 80-talet när Nintendos små Game & Watch spel slog igenom med dunder och brak. Ägde själv aldrig någon av de handhållna versionerna utan fick istället table top versionen av Donkey Kong Jr. som jag spelade dag ut och dag in i flera månader. Därefter har det rullat på med NES, SNES, N64, PSX, GBA, Jaguar, NGC, PSP och nu senast Wii. Så som ni förstår så har det blivit en hel del spel som provats genom åren. Har nu idag gått omkring och funderat på vilket spel som jag egentligen tycker är det bästa som jag spelat och det mina vänner är ingen lätt fråga att svara på. Alltid lätt att bli nostalgisk och välja ett spel från för, även om de kan vara riktigt bra, eller att man tar något man spelat nu senast som varit bra. På något sätt så finns det vissa spel som dyker upp i ens huvud, spel som man även idag går tillbaka till och spelar fast man varvat dem eller att de tillhör en helt annan generation. Tänkte därför att jag skulle pröva mig på en 10-i-topp lista över de bästa spelen. En helt subjektiv lista där jag partiskt nog lyssnat endast till mig själv. Jag vet att jag utelämnat många klassiker och storheter som andra hyllar men det är dessa spel som fastnat hos mig. Här kommer listan:

10. Kid Icarus (NES) – När kommer uppföljaren till denna pärla?

9. Alien VS. Predator (Jaguar) – Hur kunde det gå så fel med filmerna?

8. Oddworld: Abe’s Odyseé (PSX) – Annorlunda, humoristiskt och suveränt.

7. Last Ninja 2 (C64) – Ninjor, kommentarer överflödiga.

6. Super Castlevania (SNES) – Alltså den musiken och det upplägget. Enkelt ÄR bra!

5. Super Mario Galaxy (Wii) – Så fint, så briljant, så nyskapande, så bra…

4. Super Metroid (SNES) – Rymdäventyr utan sin like.

3. Super Street Fighter II (SNES) – Ahh, alla dessa otaliga timmar som det spelats.

2. Resident Evil 4 (NGC) – Ett mästerverk helt enkelt.

1. Eternal Darkness: Sanity’s Requim (NGC) – Ett spel som speglar mig helt enkelt..