Tror att jag någon gång tidigare har nämnt att jag gillar att laga mat. Är både kul, rofyllt samt ger en tid att filosofera över livet samtidigt som man gör lite nytta. Tror även att jag nämnt att jag är fruktansvärt dålig på att följa recept och att jag istället väljer att flyga fritt och byta och lägga till och ta bort ingridienser lite hur som. Tänkte därför att det vore på sin plats med ett litet smaskigt recept, vilket ju är helt mot min filosofi, på en enkel maträtt som jag tror alla, och då menar jag alla, gillar. Gjorde detta själv igår kväll och det smakade kalas. Nu kanske detta inte är riktigt det exakta receptet som jag gjorde men utifrån mitt minne så är det så nära man kan komma, vilket inte är dåligt för mig. Så ändra och exprimentera utifrån detta recept så att era smaklökar blir tillfredställda och ni njuter till fullo. Here we go:

H:s smarriga hamburgare

Ingridienser burgare
Köttfärs
Dijon senap
Ägg
Ketchup
Salt & Svartpeppar

Blanda ihop i en bunke, platta till och gör lagomt stora biffar (burgare) och stek på hög värme i en stekpanna med smör.

Ingridienser dressing
Creme fraiche
Majonäs
Chilisås
Hackad saltgurka

Blanda ihop i en skål och låt stå ca 30 min i kylskåpet innan servering.

Ingridienser klyftpotatis
Potatis
Sötpotatis
Olivolja
Grovsalt/Flingsalt

Tvätta/borsta potatisen, skala den inte, och skär den i klyftor. Lägg upp på en plåt eller i en ugnsform med bakplåtspapper och ringla över olivolja och salta. In i ugnen på 225 grader. Skär sedan sötpotatisen i klyftor och efter ca 15 minuter så strö ut även dem på plåten/formen i ugnen. Rör om några gånger och efter ca 10 minuter bör klyftpotatisen vara färdig.

Servera de nystekta burgarna med hamburgerbröd, skivade tomater, sallad, rödlöksringar, ost, stekt bacon och eventuellt stekt ägg. Ett stort glas iskall Pepsi med is rekomenderas som måltidsdryck. Smaskens till sista slicken!

Laga till, ät och njut. Hoppas ni tycker det är lika gott som jag. Definitivt godare än att äta burgare ute och även godare än färdiga från frysdisken med köpt dressing. Hmm, blev allt lite hungrig nu. Undra vad det skall bli för gott ikväll? Pastagratäng tror jag bestämt, men receptet på det kommer en annan gång….

<!–
WriteFlash('’);
//–>