Dagens middag bestod av följande:

Pasta med tonfiskröra

Ingridienser
Fullkornspasta (valfri modell)
Tonfisk i vatten
Gullök
Vitlök
Champinjoner
Krossade tomater
Soja
Salt & Peppar

Koka upp vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna. Koka den ej för länge utan försök att få den ”al dente”, dvs med lite tuggmotstånd.

Hacka gullöken och skiva champinjonerna och bryn i en stekpanna i smör eller olivolja. Pressa över ett par klyftor vitlök och tillsätt salt och peppar efter tycke och smak. Häll bort vattnet från tonfisken och tillsätt den i stekpannan. Det är nu dax för krossad tomat och att därefter smaksätta med sojan. Låt småputtra några minuter så smakerna kokar ihop. Servera med den nykokta pastan och en Wasa Havre knäckemacka. Smaskens!

Dagens måltidsdryck: Isvatten
Dagens matmusik: Alter Bridge – Blackbird