”Ett program med kunskapsseminarium, personliga analyser och individuella åtgärdsprogram och uppföljning av satta mål. En metod som motiverar individer att ta ansvar för sin egen hälsa och genomföra förändringar av sin livsstil.”

För några år sedan så genomgick vi ett program på jobbet som kallas Spirit Individ. Det är ett program, som initierats av företagets personalavdelning, för att förbättra sin hälsa genom att motionera mera och äta mer regelbundet och rätt. Eller genomgick och genomgick. Jag var på det inledande seminariet, gick på Analys 1, fick ut ett ”åtgärdsprogram” och la därefter ned versksamheten i som det hette då ”brist på tid”. Well, nu känner jag att det är dags att ta tag i det hela igen. Nu känner jag mig motiverad. Analysen förra gången sa följande:

”Din konditionsnivå är låg. Det är i ditt fall viktigt att öka hjärtkapaciteten.”

”Du behöver få i dig mer långsamma kolhydrater och vid fler tillfällen under dagen. Testa muslifrukost med grovt bröd, mellanmål (grovt bröd/frukt) på för- och eftermiddag och drick mer vatten.”

”Lämplig typ av träning: Simning vid två tillfällen i veckan á 30 minuter.”

De två första påståendena stämmer definitivt. Där är det ändring av kost till en nyttigare en med mer regelbundenhet som gäller. Inget mer vitt bröd som är så gott. Eller i alla fall mindre. Dessutom är det dags att öka på vardagsmotionen en aning. Simningen går fetbort men istället får det bli en kombination av mer promenader och lite styrketräning. Japp, ni läste rätt. H skall styrketräna. Det som han tycker är tråkigast av allt tråkigt, men nu är det ju så att vi har ett nytt fint välutrustat gym på jobbet. Rätt dumt att inte utnyttja det då. Dessutom är det stegräknare som gäller i fortsättningen. Ingen dag under rekomenderade 10 tusen steg. Punkt. Angående styrketräningen hittade jag ett nybörjarprogram på nätet som förespråkar 2-3 dagar i veckan. Blir en lagom start.

Eftersom det är viktigt med mål så blir därför målsättningen med detta en bättre kondition och en hälsosammare kost. Bra va?