Man kan tycka att man som regel uppträder relativt coolt, att man inte hetsar upp sig eller blir uppjagad. Däremot så tycker jag då aldrig att jag ser speciellt cool ut. Oftast så ser de som försöker vara coola mest töntiga ut. Något som stämmer in rätt ofta på en själv är för att citera Honey i Notting Hill:

”Oh God, this is one of those key moments in life, when it’s possible you can be really, genuinely cool – and I’m failing 100%”

Dock så finns det personer som utan att behöva anstränga sig verkligen är coola av naturen; Humphrey Bogart, Steve McQueen, James Dean och en ung Marlon Brando var alla så. Sedan finns det ju de som försöker och misslyckas totalt. Såg dessa klipp på reprisen av Doobidoo idag och hade svårt att hålla mig för skratt. Visserligen finns det väl något coolt över Travoltas gångstil, men vad Gene Simmons försöker sig på övergår mitt förstånd. Se själva och förundras:

John Travolta i Saturday Night Fever

Kiss – Lick it up

Brando, Bogie, James & Steve

Image Thumbnail
Image Thumbnail
Image Thumbnail
Image Thumbnail