Tänkte att jag skulle spinna vidare på detta med coola människor och ställer därför helt öppet frågan; Varför finns det inga coola tjejer? Eller missförstå mig rätt nu. Visst finns det coola tjejer, det finns bara inga tjejer som SER coola ut. Men hallå där säger ni nu, det finns det visst det! Titta bara på Angelina Jolie! Okej, kan på sin höjd erkänna att hon ser lite tufft sexig ut, men speciellt cool är hon då inte. Går bara inte att jämföra henne med en ung Marlon Brando vad gäller coolhet, hon är inte ens i närheten. Sedan att hon är helt otroligt överskattat vad gäller sitt yttre hjälper ju inte heller, för helt ärligt så är hon ju inte speciellt snygg även om hon inte ser direkt dålig ut. Vad har vi mer för tjejer/kvinnor som anses kunna vara coola? Tja, Sigourney Weaver som Ripley i Alien-filmerna kanske? Nog för att hon är strået vassare än Jolie men någon Jack Nicholson är hon inte, inte på långa vägar. Tamara Dobson var väl den kvinnliga försvararen för coolhet under blaxplotationeran på 70-talet men att jämföra henne med Richard Roundtree som spelade Shaft är ju att häda. De två sista jag kan komma på är väl Milla Jovovich som i Resident Evil-filmerna vill symbolisera ett ofrostat frysfack men som mestadels ser ut som om hon är konstant bajsnödig. Hur kan man ens se henne som en kandidat gentemot Steve McQueen? Skrattretande eller hur? Uma Thurman? Tuff = Ja, Cool = Nej! Ingen Bogie precis. Så hur kommer nu detta sig? För nog finns det tjejer som verkligen är och agerar mycket coolare än killar i bra många situationer. Varför har de så förbenat svårt att se coola ut? Beats me, men har du något bra svar så höj din röst och gör dig hörd eller om du har ett förslag på någon tjej som ser cool ut så skriv en kommentar…

Jolie vs. Brando vs. Weaver vs. Nicholson vs. Dobson vs. Roundtree vs. Jovovich vs. McQueen vs. Thurman vs. Bogart

Vem är coolast? Jag har ju min favorit klar för mig i alla fall, vem berättar jag en annan gång… 😉