Kan ibland vara svårt att inse hur beroende man blivit av Internet. Under i stort sett hela dagen och kvällen igår så låg Glocalnets bredband nere pga att de inte kunde dela ut IP-adresser till oss här nere i södra Sverige. Givetvis så är det vid dessa tillfällen som mest nödvändigt för en själv att komma åt sin Internetbank. Slår aldrig fel, eller hur? Hursomhaver så fick de sent om sider till det igår kväll och allt löste sig. Men visst är det skrämmande hur teknikberoende vi blivit i dagens samhälle? Minns väl hur bankomatkort var något nytt i en tid då bankböcker och checkar var vardag, samt hur spännande och hightech man tyckte att de fastmonterade ”mobil”telefonerna var som min far hade i lastbilen. Hur kändes det egentligen att spontant hälsa på någon utan att ringa före och se om de är hemma eller vad de gör? Svårt att minnas trots att det var ens vardag under hela uppväxten. Men ibland så saknar man spontaniteten och friheten som det gav. Man var inte så påpassad. Eller är jag bara nostalgisk? Inte en aning, men allt var ju trots alla goda minnen inte bättre förr…

Riktigt skitregnväder idag. Ett sånt väder som gör att man vill ligga inne under en varm filt med en god kopp thé och en bra film eller bok. Istället fick man vara ute i regnet och sanera flygaska. Älskar verkligen mitt jobb men ibland undrar man om alla år på högskolan verkligen var nödvändigt då man ända är ute och gör sådana jobb. Är inte Ingenjör = En som Ingenting Gör? Så säger ju alla iaf. Ibland önskar man ju att sanningen kunde vara som dikten. Bara någon gång. Well, så söt är jag väl ändå inte att jag smälter av lite regn? Eller?

Gick på beredskapen nu idag. Förhoppningsvis så blir det en lugn sådan trots att min erfarenhet av denna årstid talar mot det. Men hoppas kan man väl få? Hoppet är ju som de säger det sista som överger människan…

Vilken är den bästa regnlåten?

Raindrops keep fallin’ on my head från Butch Cassidy and the Sundance Kid?

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Singing in the Rain från filmen med samma namn?

<!–
WriteFlash('’);
//–>