…som min vän och kollega Affe skulle säga. Och det är precis vad det varit i helgen. Inte en lugn stund med trevligt besök, intensiva utekvällar, snabba åtehämtningar, god mat och en hel del promenader. För att inte tala om allt nytt folk man träffat. Mycket trevligt 🙂 Jaja, att återse de jag redan kände var även det väldigt trevligt.

På fredagen dök min vän, vapendragare och fd underställde M Andersson, a.k.a Chewie, upp i la strada och det var verkligen trevligt att återse honom samt hans tredje hälft, eller är det andra?, Ebba. Det blir alldeles för långt mellan gångerna och jag tror inte jag sett dem sedan i augusti då vi var på Visingsö och våldgästade the Big Boss. Man kan säga att det därefter blev en liten ”high school reunion” med gamla arbetskamrater från Jeab då Uffe, Martin, Jocke och Pier slöt upp i bastun på KVVM för lite grabbigt snack över ett par öl. Kosan styrde sedan ut mot mat då några av oss påstod att de kände nära döden upplevelser och att de stod på ruinens brant. Åtta glas blev destinationen och där slöt Pontus och Hallqvist upp. Efter mat, några rejäla stämningshöjare (läs öl) och idoget utforskande av klientelet så togs beslutet att förflytta våra lekamen till Harrys istället och det var ett fullgott val som genererade många trevliga nya bekantskaper. Vi separerades från varandra under kvällen men hade trots det samtliga en trevlig stund. När jag, Chewie och Ebba sent om sider tog en nattpromenad, eller var väl egentligen morgon innan vi återfann varandra, så kunde vi förnöjt konstatera att kvällen nog förlöpt till allas bästa.

Lördagen var faktiskt inte tillnärmelsevis så tung som väntat. Lite tung i kroppen var man med en anings huvudvärk men inget som inte en Ipren botade. Gällde ju att vara i topptrim innan kvällen igen. På dagen fixade vi lite presenter, ordnade med skjuts, förberedde en överraskning och hälsade på en nypensionerad kollega. När kvällen kom så samlade jag, Chewie och Tess oss samman hemma hos mig innan vi åkte i gemensam tropp upp till Sveahäll där den officiella invigningen av en ny pellets- och solpanelsanläggning skulle äga rum. Kvällen blev extremt lyckad med god mat, perfekt sällskap och två underbara värdar. Allt förflöt excellent och jag tror faktiskt att vi var ett 30-tal personer allt som allt där. En stor eloge till Alle och Ulle som snällt nog bjöd in oss. Samt en eloge till stjärnkocken från Bankeryd för den goda maten. Återigen blev det framåt småtimmarna innan vi pallrade oss hemåt så där lite lagomt mätta, belåtna och runda under fötterna.

Utan att tänja allt för mycket på sanningen så mådde undertecknade som en prins på söndagsmorgonen. Hjälper verkligen att skrämma igång förbränningen en dag innan genom att köra tvådagars. En liten lätt morgonpromenad med Ebba, en snabbhandling av nybakade frallor på Bernards och en bra förmiddagsåtehämtningsfilm gjorde att jag och MA kunde ta en sväng upp till A6 och köpa lite hockeytejp etc. tidigt på förmiddagen. Därefter blev det en snabbvisit på Sveahäll innan det var dags för kvällsmat. Denna blev inmundigad på O’Learys för att samtidigt kunna titta på kvällens enda elitseriematch mellan Frölunda och Linköping. Tog därefter en snabb titt på julskyltningen nere i centrum eftersom Ebba ändå behövde sträcka på benen lite. Tro det eller ej, men detta var den första skyltningen jag gått på sedan jag flyttade hit. Den första på fem år! Så det var allt dags. Well, när den var avklarad så fick det bli glögg och film framför projektorn hemma hos me casa innan det var dags att vika ned sig.

Imorse så tog jag med mig Ebba och åkte upp till Ekhagen för att lämna in bilen på service. Därefter tog vi en upplyftande promenad hem i regnet, med stopp för nybakat bröd på Napoleon, innan det blev frukostdags hemma i värmen. På något sätt hann då helgens övningar ikapp och det fick bli en förmiddagsfilm i form av en gammal klassiker som jag nog tror vi alla sov oss igenom.

Som ni märker så har det verkligen vart späckat ett tag och det lugnar inte direkt ned sig fram genom. Ikväll blir det hockey i Kinnarps då HV gästas av Rögle och därefter ett nattskiftspass. Förhoppningsvis så blir det lugnare än när vi jobbade natt sist. Men, men nu blir det vila ett par timmar så jag orkar och hinner hämta bilen innan hockeyn…