…tusan vara nog. Det här tar ju knäcken på mig. Den gågna natten var återigen ingen ”walk in the park” direkt. Allvarliga problem varvade med skitfel i kombination med en trilskande panna som inte ville riktigt som jag ville. Man kan nästan tro att den hade en egen vilja. Fick nästan omgående kalla in vår elberedskap då ett PT-100 element till mava-insprutningen mellan överhettare 2 och 3 fick frispel och larmade tusenmiljonergånger på 10 minuter. Man kan få psykbryt för mindre. Även om jag förstår att det där var gallimattias för den oinvigde så är min poäng bara den att det satte standarden för hela natten och allt eskalerade egentligen bara därifrån. Så inatt så önskar jag inte att allt skall vara lungt. Önskar att anläggningen visar sig från sin sämsta sida. I denna motsattsvärld som regerat de senaste 2 nätterna så hoppas jag att detsamma då gäller med nattens önsketänkande. Hoppas inte du med..??

Fick påtryckningar angående klubb larm i dag igen. Är tveksam även om det skulle vart skoj. Har ju blivit värvad till att hålla i ett VIP-studiebesök på båda våra anläggningar imorgon eftermiddag. Blir finmiddag och hela konkaballongen efteråt så visst känns det som mer lockande att då rocka lös på stan när den tillställningen är över istället för att åka och sätta sig i kontrollrummet och ”muselda”. Nä, det är inte så snuskigt som ni tror. De gamla hederliga eldarna tycker inte om dagens moderna sätt att styra pannor med hjälp av datorn utan kallar då oss som lärt oss den vägen för museldare. En ”riktig” karl är ute i pannrummet och reglerar för hand. Punkt. Jaja, vi får se vad som händer imorgon. Är ju chefsmöte på eftermiddagen också. Puh. Blir en späckad dag imorgon. Går av skiftet vid 06, sömn till framåt 11:30, lunch vid 12-1 tiden, SC-möte 13:30, VIP-studiebesök vid 16 på KVVM, 17 på KVVT och därefter middag innan sista nattpasset vid 21:30. Det blir en tung dag, sömnmässigt. Och sedan julfest på fredag med glögg, diktläsning och bastu innan. Ajaj, kommer vara död på lördag då det eventuellt är finsk bastukväll….

Nu är det käk som gäller. Blir ikväll pastan som jag planerade för igår. Fick bli våfflor med hjortron och vispgrädde igår istället. Toksmaskigt! Men pasta går inte av för hackor heller så det kör vi på idag. Pasta med tonfisk i krossade tomater. Snabbt, superenkelt och gott. Kvällens matlagningsmusik får bli en liten oväntad konstellation. En duett som jag inte visste existerade förräns för ett par veckor sedan. Men två motpoler kan bilda en härlig förening som synes. Eller är det så att det krävs två motpoler för att det skall bli bra? Två för lika kanske bara blir till en platt pannkaka, inga toppar och dalar? Jaja, här är i alla fall en outgiven sång av denna allt för odynamiska, men dock suveräna, duo:

Sarah Brightman & Eric Adams (sångare i Manowar) – Where Eagles Fly