Puh.., äntligen hemma efter två extremt hektiska, och till viss del oplanerade, dagar med resor, möten, julmat och några välsmakande julsnapsar.

Allt började med att min chef, K, skickar ett SMS till mig vid 07-tiden igår morse:

Ring mig!

Eftersom jag varit uppe och skrotat till framemot två halv tre på natten så valde jag att högaktningsfullt skita i det just vid den tidpunkten och istället somna om. Efter ca en timme ringer telefonen och givetvis är det K. Efter ett snabbt övervägande så väljer jag att svara varvid han glad i hågen uttrycker:

Sover du än?

Nä, fan! Hur kunde du tro det? Nåväl, han kommer snabbt till sans och klämmer ur sig sitt ärende:

Skall du med på servicebesök för värmepumpen i Finspång?

Tvekande frågar jag nu vad som hänt då jag för ett par veckor sedan valde att tacka nej till denna tillställning och K och SBd istället skulle åka.

SBd är sjuk, hans barn är sjuk och hans fru är sjuk. Han kan därmed inte åka. Skall du med, eller?

Jag tvekar några sekunder och säger: Visst, när åker vi?

Om 45 minuter…

..blir svaret. Jahapp, bara att riva upp sig ur sängen, kasta sig in i duschen, trycka ned kostymen i resväskan och häva i sig en snabbfrukost bestående av rostat med jordnötssmör och ett glas o’boy. En timme senare sitter jag i bilen på väg till Finspång och pratar i telefon för att försöka få ihop bemanningen på skiftet då jag nu kommer till att vara borta – löste sig smidigt som tur var.

Väl framme så checkar vi in i slottsflygeln på Finspångs slott, dvs Siemens kontor. Snacka om hotellrum, skitfint och supermysigt!!! Nog det bästa jag bott på – Grand Hotell i S-holm inräknat. Snacka om mysig atmosfär, rekommenderas varmt om ni har möjlighet.

Är du klar att åka?

..frågar K. Åka vart? Vi har ju nyss kommit.

Vi skall möta upp lite folk från Siemens vid receptionen för att sedan åka taxi till Stockholm

..säger K. Åh, fasiken. Sagt och gjort, en timme senare sitter vi i en taxibuss på väg till huvudstaden för att där äta julbord tillsammans med en rad andra värmeverk som också har värmepumpar.

Julbordet, mitt tredje för i år, serverades på Djurgården – Restaurang Hasselbacken närmare bestämt och är troligtvis det allra bästa jag ätit hittills i mitt liv. Helt suveränt! Det på Tokeryds herrgård var bra, det på Stora Hotellet här i jkpg i fredags var suveränt, men detta var helt makalöst fantastiskt. Givetvis var all inclusive – sprit, vin, öl, you name it. En annan överraskning var att min vapendragare och partner in crime; MA a.k.a ”Chewie”, var med på tillställningen å’ Norr Energis vägnar. Mycket trevligt då jag trivs i hans sällskap och jag tror han trivs i mitt. Enda nackdelen med aftonen var att vi inte stannade över natten utan att vi åkte tillbaka till Finspång på kvällen. Men man kan ju inte få allt och trots allt så fick man ju bo på slottet. Jag och K avslutade kvällen med några öl, eller öl och vatten för mig då jag skulle köra morgonen efter.

Efter en fulländad frukost så kastade jag och K oss i vår hyrbil, som lämnade en hel del att önska kvalitetsmässigt, och styrde kosan mot Gränna för att där möta upp de övriga på vår enhet och ta färjan över till Visingsö och det stundande enhetsmötet som skulle företas på Wisingsö Hotell & Konferans. Efter kaffe, inledande tal av vår Produktionschef och lite allmän info så var det dags för mat. Gissa vad? Precis, julbord. Då detta är mitt fjärde för i år på kort tid så börjar de stå mig en aning upp i halsen nu. Hursomhaver så fortsatte därefter mötet innan det var dax för ett studiebesök vid vårt vindkraftverk. När det var klart så styrde kosan mot Näs för att där intaga lite eftermiddagsfika samt få årets första julklapp. På det hela taget en trevlig dag som Tess skall ha all ära för då hon planerat och fixat det mesta.

Egentligen så skall jag på julbord imorgon med men nu får det vara nog, har avtackat mig det och tror jag skall ha uppehåll i allt vad julföda heter tills företaget har sin årliga julfika med traditionsenlig julklappsutdelning. Tror det var Marknadsavdelningen som var ansvariga i år. Intressant att se vad de hittat på i julklapp från företaget i år, det brukar vara något som hör hemma i köksregionen.

Vad vi fick i julklapp av produktionsenheten? Vet inte, man får ju inte öppna förräns den 24:e… 🙂

Finspångs slott – Hasselbacken – Wisingsö Hotell & Konferens