Det börjar verkligen vara dax för mig att köpa mig en snöskoter igen. Visst, jag äger en pärla från mitt födelseår men på något sätt så känns det inte riktigt som att den räcker till 🙂 Nog för att den har en grym enstånkare på 22 friska kusar och en design att döda för men den är mest till för nostalgi. En tripp i vårsolen ned på sjön för att grilla korv. Låta den sola sig i det underbara väder som brukar infinna sig i början av mars. I övrigt så är det nog bäst att låta den stå och förvaltas som ett fint årgångsvin i garaget. Vad jag nu pratar om att köpa är en leksak, en maskin att nyttja till fullo, en som tål lite tuffare tag och som är gjord för att gå i snön. För ärligt talat så är 70-tals klenoden gjord för allt utom att köras i ospårad terräng. Det är en maskin för sjön och hårdspåret. Punkt. Vad jag nu hade i mina tankar är något helt annat. Dock så sitter jag lite som bävern mellan två träd och vet inte riktigt vad jag skall välja. Finns en rad olika alternativ som jag kan tänka mig, fast i ärlighetens namn så klappar nog hjärtat lite mer för en Yamaha än för de andra. Vilken jag väljer i slutändan får jag återkomma till…

Jag gillar Jönköping. Trivs bra här. Men ibland så längtar man bort. Varför? Den obefintliga mängd snö som finns här nere är ger ett både tråkigt och gråmulet väder. Saknar snön. Jag är ju en snömänniska. Ingen Yeti då, men det fattade ni va? Jag är uppvuxen med fritidsintressen som innefattar snö. Snöskoter, skidor (utför) och snowboard. Jag menar hela min tonårstid och en stor del av min tjugoårsperiod upptogs i stort sett av snowboardåkning och skoterkörning. Kalla mig nostalgisk eller vad du vill, men jag saknar det. Eller saknar, känner mer att det är något som fattas vintertid här nere i Jönköping. Inte för att jag direkt varit fast här och inte för att Jkpg är något paradis men på något sätt passar denna låt med våra egna pudelrockare in tycker jag. För den delen en väldigt underskattad låt, enligt mig:

Europe – Prisoners in Paradise

<!–
WriteFlash('’);
//–>