20 seconds of insane courage

No. 9

9. Notting Hill (imdb.com)

År: 1999
Regissör: Roger Michell
Skådespelare: Julia Roberts, Hugh Grant, Rhys Ifans

Jag kommer mycket väl ihåg när jag såg denna film för första gången. Det var sommaren 1999 och jag bodde och pluggade i Umeå vid detta tillfälle. Eller eftersom det var sommar så var jag ledig från studierna och levde och sommarjobbade hemma i Hoting just då. En helg bestämde jag och min dåvarande flickvän att vi skulle åka till Umeå och slappa, se film och bara strosa runt i staden i sommarvärmen. Mitt egentliga mål med resan var att se den hyllade första Matrix-filmen som hade haft premiär föregående helg, vilket väl var ett mål som min partner uppskattade sisådär. Någon som förstår varför? 😉 Så för att blidka henne så gick jag väl med på att vi kunde gå och se ytterligare en film som hon då givetvis fick välja. Till mitt stora förtret blev det givetvis denna romantiska komedi och jag tog plats med abolut noll förväntningar i biostolen. Hade givetvis sett till att handla rikligt med godis och dricka då jag tänkte att det skulle bli den enda njutningen under dessa två timmar. Hade jag fel, eller hade jag fel? Blev helt tagen på säng, på ett bra vis, med denna film och den gjorde ett så starkt intryck på mig att jag än idag blir helt faschinerad av den. Jag är, även om jag börjat ändra mig på sista tiden, inget ”Die Hard”-fan av denna typ av film egentligen och brukar oftast bli ganska uttråkad om det inte lutar åt betydligt mer komedi än romantik. Med denna är det dock annorlunda. Vad det är vet jag inte, men kanske är det möjligheten att någon som du eller jag kan träffa och bli tillsammans med en superkändis, vad det nu en sådan är(?), som gör att jag går igång på den. Kanske är det något annat. Hur som haver så har jag sett den fler gånger än jag minns och jag har gillat den varje gång. Det är väl ett skäl gott som vilket annat till att den hör hemma på denna lista, tycker ni inte?

Ett stort hopp kan tyckas från kamsportfilm på plats 10 till romantisk komedi här, men i min värld så är det ett både självklart och enkelt hopp… 🙂

Blog Image

10. The Young Master

Föregående

No. 10

Nästa

Spännande

2 kommentarer

  1. MaiM

    Tänk så mycket du inte vet… smiley

  2. Sandra

    jahaja, sedär… det va ju lite otippat måste jag säga, hade jag inte gissat att den skulle ligga på din topp tio smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén