Jahapp, så var vi nu inne på den tredje dagen av detta nya år. År 2009. Ett år som hittills börjat på ett mycket positivt sätt trots att man vid denna tidiga tidpunkt jobbar natthelg. Måste säga att det verkar lovande för fortsättningen. Har en hel del spännande saker på G framöver, vad det blir får ni väl läsa om här i framtiden eller vara med och uppleva om ni dyker på mig. Vad som hände och vad jag gjorde på mitt nyår tror jag vi sparar till en annan gång men att konstatera att det var extremt trevligt är ingen överdrift.

Vi har en del manfall på skiftet där de endera är utomlands – nä Ingemund, är inte alls avundsjuk på din floridaresa i 4 veckor då det är så grått, blött och vackert här – eller har dukat under för värsta förkylningen som jag låg nedbäddad i för en vecka sedan. Vi har därför fått låna in folk samtidigt som det gör att vi endast är två som kör KVVT i helgen, men det ÄR ju min anläggning och den kan jag ju på mina fem fingrar då jag byggt den så det funkar bra. Natten som var förflöt utan några större problem. Äntligen går pannan som den skall.

Då jag teamar upp med en gammal kokerska, två år äldre än mig ;-), så står det alltid matlagning på agendan och ikväll är inget undantag. Lotten att fixa krubbet föll på mig ikväll och Nanna imorgon, vilket gör att jag sitter i just detta nu och funderar på vad jag skall fresta smaklökarna med. Då vi bara är två som kör anläggningen måste det vara lättlagat, enkelt, snabbt och framförallt gott. Dessutom gör det ju inget om man introducerar något nytt för sina medarbetare. Tror det får bli soppa ikväll. Japp, det får det bli. Soppa är gott. Här kommer receptet om ni vill ha det:

Chilisoppa a lá Hoppe (som de kallar mig härnere)

Ingridienser
Köttfärs
Röd paprika
Purjolök
Vitlök
Chilikrydda
Salsasås
Köttbuljong
Jalapeno
Timjan
Salt & Peppar
Créme fraiche
Bröd

Tillagning
Bryn köttfärs, skivad purjolök, tärnad paprika och vitlök. Salta och peppra efter smak. Tillsätt därefter chilikrydda, salsasås och buljong och låt koka svagt i ca 10-minuter. Smaksätt därefter med timjan och hackad jalapeno. Servera med créme fraiche och ett gott bröd. Gott enkelt och snabblagat – God spis!

Dagens matlagningsmusik: Bruce Springsteen – Thunder Road

<!–
WriteFlash('’);
//–>