8. Where Eagles Dare (imdb.com)

År: 1968
Regissör: Brian G. Hutton
Skådespelare: Richard Burton, Clint Eastwood, Michael Hordern

Detta är verkligen favoriten när det kommer till krigsfilmer och då i synnerhet de som handlar om andra världskriget. Det är egentligen ingen krigsfilm i ordets rätta bemärkelse utan mer en äventyrsfilm som utspelar sig under andra världskrigets högdagar. Huvudrollen spelas av Richard Burton, som troligen är en av 1900-talets största skådespelare, och han ackompanjeras av en ung Clint Eastwood när de försöker genomföra en farlig räddningsoperation djupt inne i Nazi-kontrollerat territorium. Burton är Major Smith, en brittisk militär som beordras att leda ett fritagningsförsök av en tillfångatagen General. Eastwood spelar en amerikansk löjtnant som till en början är konfunderad vad hans roll i ett hel brittiskt uppdrag går ut på men upptäcker snart att dess syfte är av en annan, mer delikat, natur. Detta är helt klart en av de bästa äventyrsfilmer som gjorts med en hel del överraskande vändningar i historien och gott om action som håller intresset på topp. Rekommenderas varmt om ni inte sett den tidigare och rekommenderas att ses igen om ni redan gjort det.

Blog Image

<!–
WriteFlash('’);
//–>

9. Notting Hill
10. The Young Master