…igen. Japp, ni läste rätt. Undertecknad kan numera titulera sig som student igen. Var ju några år sedan och även om det kan tyckas att jag har mer än nog med poäng med mina dubbla utbildningar så kände jag att det var på tiden att återuppleva lite gamla studentminnen 🙂 Nä, skämt åsido så är det inte så avancerat som det låter och nej, jag har inte sagt upp mig från jobbet för att studera. Har anmält mig till en distanskurs i vindkraft på Högskolan på Gotland, en kurs som ges helt på distans och läses i kvartsfart över en termin. Inte så betungande med andra ord. Den är dock ett krav för att få läsa de andra vindkraftskurserna, de intressanta. Varför gör jag nu detta? Jo, har förvisso läst lite vindkraft under mina studier till energiingenjör, men det var endast en liten skrapning på ytan och i och med att de i detta nu bygger Sveriges största landbaserade vindkraftspark ca 3 mil från Hoting gör att jag känner att det är dags att gå in djupare i ämnet. Det tillhör ju trots allt energibranschen, dvs min bransch, så det är dags att haka på nu. Dessutom byggs ytterligare en vindkraftspark 6 mil ifrån Hoting, plus att ett flertal till är under projektering. Spännande, eller hur? Så därför så känner jag att det är dags att sätta sig i skolbänken igen.

Det sägs ju alltid att vi från norra delen av Sverige är sena att anamma trender och att vi är hopplöst efter i allt vad mode heter. Dessutom så är det kanske dags att leva studentliv till fullo nu och verkligen festa såsom han sjunger i nedanstående låt. Fast riktigt så mycket som 10 år efter är vi väl inte, trots att vi fortfarande KOKAR vårt kaffe istället för brygger det och fortfarande eldar med ved i värmepumparnas och fjärrvärmens ålder. Dessutom så känns det inte som att jag riktigt behöver återuppleva allt med studentlivet, även om det skulle vara betydligt enklare att vara ute och festa flera gånger i veckan nu när man har en något stadigare ekonomi. Men, men, är en bra låt hur som haver med en artist som både är lite säregen och som dessvärre har kommit lite i skymmundan de senaste åren. Ryktet säger att han har personal som sitter och tar bort alla musikvideor med honom från Youtube, alternativt tar bort ljudet ur videorna. Sant eller inte vet jag inte, men det är svårt att hitta en fullständig musikvideo med honom där i alla fall. Prova och sök själv får ni se. Men kanske är just 2009 hans år igen då det ryktas om att han skall släppa inte mindre än 3 nya skivor där minst en skall vara med samma typ av sound som hans 80-tals mästerverk. Visst var väl 80-talet lika med guld 🙂 Är väl bara att vänta och se hur albumen blir…

Prince – 1999

<!–
WriteFlash('’);
//–>