Att jag har en svaghet för riktigt usla actionfilmer, och då främst från 80-talet, är nog ingen större hemlighet. Om en film fått ett överkryssat, isärkluvet eller bortraderat betyg av en enig kritikerkår så kan du vara så säker på att jag direkt fastnar för att se den. Oftast är dessa filmer så dåliga att de i slutändan blir underhållande ändå. Om en film däremot fått en etta eller tvåa i betyg så blir jag genast mer avogt inställd mot dem då de inte är tillräckligt dåliga för att vara underhållande. Vilket i och för sig även gäller om de fått betyget fem. Tycker sällan att de filmer som erhåller toppbetyget verkligen lever upp till dem. Med vissa undantag förstås. Sedan så gillar jag när enstaka filmkritiker går mot strömmen och sätter ett helt motsatt betyg mot sina kollegor. Då blir jag genast intresserad. Pollisongkungen Orvar Säfström hypade ju verkligen upp den första Resident Evil filmen då han gav den fullpott bara för att det var en zombiefilm. Kul tycker jag då den fick rätt kassa betyg av Orvars kollegor. Filmen är väl nu inget praktfiasko men den är då långt ifrån det mästerverk som Orvar ville framhäva den till.

Filmen som jag idag vill puscha lite för är en film av och med vår egen actionlegend Dolph Lundgren. Han har skrivit både manus och spelar huvudrollen i filmen. Precis som Sly Stallone gjorde med första Rocky-filmen 1976. Ni vet, den Rocky som gick och vann en Oscar för bästa film. Nu är ju skillnaden, den enda?, att Sly hade ju den goda smaken att låta någon annan regissera medans Dolph kör allt på ett kort och gör även det själv. Försöker karlen ro hem alla filmpriser själv? Nu är det ju dessvärre som så att jag tror att Command Performance, som filmen heter, mer troligt kommer att erhålla det där isärkluvna betyget än några oscarsstattyeter. Nu tror ju inte jag att det sänker dess underhållningsvärde speciellt nämnvärt. Jag menar, se bara på trailern för guds skull. Andas den inte mästerverk så säg….eller var det komedi jag menade??…Jaja, besök hemsidan och se på teasern i väntan på att den släpps på en biogr…hmm…i en videobutik nära dig….

Synopsis:
A Moscow charity concert turns bloody when armed extortionists take the head liner American pop-star Venus and the Russian President Petrov hostage. But help is on the way when the drummer in the warm-up band, a California ex-biker, and a young Russian F.S.B. agent team up to try to save the day. Things arent as simple as they appear, when old ghosts from the Soviet Union appear to haunt the world in this action-thriller starring Dolph Lundgren.

Tagline: ”Dying is easy. Rock n’ Roll is hard”

Hemsida: http://www.commandperformance-themovie.com/

Teaser:

<!–
WriteFlash('’);
//–>