Har hänt en himla massa saker på sistone men det känns som att jag får ta det en annan gång, är bara en liten stund innan jag skall dra till jobbet för att avverka den första natten av fyra denna vecka. Känns lite sådär faktiskt. Inte jobbet i sig, det trivs jag som fisken i vattnet med. Nä, är så att det är ett par på jobbet som insjuknat i magsjuka så tydligen är det något som florerar innanför väggarna. Har ingen lust alls att råka ut för den åkomman. I och för sig så säger de ju att vi som arbetar i avfallsbranschen blir relativt härdade och immuna mot denna typ av bakterie eftersom vi rör oss bland betydligt tuffare sådana dagligen. Du vet, skinnjacketypen av bakterier.

Kom häromdagen på att det var extremt länge sedan jag såg en av mina favorit actionfilmer; The Long Kiss Goodnight, så därför gjorde jag slag i saken och tog och såg den igen. Precis så bra som jag minns den. Geena Davis är verkligen klippt och skuren i rollen som lönnmördare med minnesförlust och som därför lever sitt liv i förorten och jobbar som lärare. För att inte tala om Samuel L. Jacksons rollprestation som loser-detektiven Mitch, en av de skönaste karaktärerna i filmhistorien. Detta är en helt suverän actionfilm som slår andra mer kritikerrosade diton såsom Face/Off, Léon och Sin City på fingrarna varje dag. För att inte tala om dialogen. Helt underbar. Balanserar sådär knivskarpt på gränsen till flamskomedi men är istället sådär helt underbart rolig och fräck. Utan någon större överdrift så kan man lugnt säga att detta är finländaren Renny Harlins absolut bästa film hittills. Utan konkurrens. Säger bara Driver med Sly Stallone som jämförelse så förstår ni vad jag menar…

-”Alice, please. Your dog, Alice. It and my appetite are mutually exclusive.”

-”Well, what’s wrong with the dog? ”

-”Simple. He’s been licking his asshole for the last three straight hours. I submit to you that there is nothing there worth more than an hour’s attention. I should think that whatever he is attempting to dislodge is either gone for good, or there to stay. Wouldn’t you agree?”

<!–
WriteFlash('’);
//–>