Visst har jag vetat om ett tag att denna skulle filmas. Visst såg jag nedanstående trailer med kinesisk tal för ett par månader sedan. Visst har mina förväntningar varit låga från första början. Men att de, vid den nu första anblicken, skulle vanhedra denna installation lika mycket som den urusla versionen med Van Damme och Kylie Minouge trodde jag nog ändå inte. Lite förhoppningar hade man ju, men de verkar alla, hur små de än var, komma på skam. Ända förhoppningen nu är ju att den blir så dålig att den blir underhållande. Något som JCvD-versionen inte lyckades med. Den var bara dålig. Punkt. Nu skall man ju inte ha förutfattade meningar och såga något i förskott. Definitivt inte då man mest bara baserar det på trailerns utseende, men i detta fallet tror jag nog att det är befogat. Det räcker ju att titta på rollbesättningen för att man skall bli gråtfärdig. Inte gråtmild, utan gråtfärdig. Det enda bra man skulle kunna säga om det hela är väl möjligen att de hittat en svart skådespelare att spela rollen som Balrog. Hurtillvida Michael Clark Duncan passar i rollen elelr inte återstår att se, men jag är skeptisk.

Varför går jag i gång med stora motorsågen redan nu? Innan jag sett den. Jag brukar ha ett ganska så öppet sinne för filmer jag inte sett, om de nu inte tillhör en genre som jag överlag ogillar. Typ musikalfilmer. Men i detta fallet är det annorlunda. I detta fallet har filmmakarna tagit sig an något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Något från min uppväxt. Något jag spenderat enormt mycket tid med och något som ett tag definerade vem jag var i tonåren. Vad i hela friden pratar han nu om? Givetvis så är det den nya filmatiseringen av ett av de bästa tv-spelen genom tiderna; Street Fighter II. Antalet timmar jag lagt ned på detta spel är otaliga och antalet matcher jag gått i detta superba beat n’ up är oändliga. Jag spelar det faktiskt till och från än idag. Så när de nu bestämt sig för att göra en filmatisering, igen, av något som jag praktiskt taget avgudar så skär det i hjärtat när man ser hur de behandlat det hela. Jag blir ledsen i hela kroppen. Hur kan man ge rollen som Chun-Li till en icke asiatisk tjej? Hur kan man rollbesätta Bison med en ljushårig(!) karl med skägg? Och hur kan man ens tänka tanken på att göra en Street Fighter film utan Ryu och Ken? Den enda de verkar fått till är Vega och den killen bär ju stålmask! Verkar om möjligt bli ännu sämre än spektaklet där de gjorde Guile till huvudkaraktär och castade Jean Claude van Damme i den rollen.

Har det då inte gjorts någon bra Street Fighter film? Givetvis har de det. Men dessa är animerade. Det finns en rad animerade filmer och TV-serier men kronan av dessa går helt klart till det första animerade försöket; Street Fighter II – The Animated Movie. En riktigt bra film som tar tillvara på karaktärerna på ett strålande sätt. Skall ni se en SFII-film så är det den ni skall se. Rekommenderas varmt.

Så är då Street Fighter – The Legend of Chun-Li en film att se fram emot? Tja, den kan ju som sagt var bli så dålig så att den blir underhållande. Man kan ju alltid hoppas. Den 27 februari brakar det loss på bioduken…

Street Fighter – The Legend of Chun-Li

<!–
WriteFlash('’);
//–>