Kallar man sig verkligen globetrotter om man endast reser runt inom ett och samma land? Nja, skulle nog inte tro det, men vad kallas man i så fall med för käckt namn? Fick i helgen veta att jag ansågs veta det mesta och oftast hade svar när någon frågade mig om saker. Det var ju smickrande men som ni märker så är ju det långt ifrån fallet. Visst är jag välutbildad och hyfsat allmänbildad men något uppslagsverk är jag inte. Sådant skryt om en kan ju lätt göra att man sväller upp lite och anser sig för mer även om jag väl hoppas och tror att jag är ödmjukare än så. Nu är det ju rätt bra att jobba på den gamla anläggningen inne i staden, som jag gjorde idag, för då kommer man snabbt ned på jorden igen när man inser att ens kunskaper inte riktigt räcker till. Men man lär ju så länge man lever heter det ju enligt det gamla ordstävet.

Vad var nu detta med ”globetrotter” då? Var väl inte Volvo lastvagnars gamla hyttmodell på lastbilar som åsyftades? Nej, givetvis inte fast det ändå har en liten anknytning då jag spenderade en natt i Umeå där Volvo lastvagnar tillverkar sina lastbilshyttar. Är ju så att jag varit ute och flängt runt en del igen och även om jag inte berättat klart om den förra strapatsen så tror jag vi tar denna nu ändå. Den var inte tillnärmeslevis lika strapatsfylld som den förra men lyckades ändå bjuda på snöstorm, förseningar, öl i goda vänners lag, utekväll i Hoting och ett möte med en mycket speciell man på ett tåg. Intressant? Nja, men jag berättar om det ändå. Började med att jag flög upp till Skellefteå för ett möte på torsdagsmorgonen och där var det minst sagt snöstorm. Trots den bistra väderleken så var det ett givande möte med trevliga människor som kan mynna ut i något bra. Vi får se imorgon. Tog därefter bussen ned till Ume där jag mötte upp mina två vapendragare från universitetstiden för en middag och några öl på staden. Alltid kul att återse J och M då det är alldeles för sällan vi ses nuförtiden. Efter en övernattning hos J så äntrade jag bussen igen på fredagen för resa hem till Hoting. Det blev en helg med mindre skoterkörning än jag förväntat mig då det var både kallt samt snöade konstant hela tiden. Trist, men sånt är livet. Lördagen bjöd på mat, pub och sång på hotellet i Hoting. En trevlig tillställning där man träffade folk man inte sett på länge. Söndagen var lite tung i början men lite skoterkörning botade det hela och på kvällen så blev det buss till Ö-sund för vidare transport till Jkpg med tåg. Den var redan från start försenad med 20 minuter och inte blev det bättre tills imorse. 75 minuter lyckades SJ, SJ gamle vän försena oss med och sedan blev det ju försenat med anknytningståget. Blir man less eller blir man less? Går absolut inte att lita på SJ. Punkt. Blev en kort arbetsdag i alla fall så inte något ont som inte har något gott med sig.

Nu är det mat som gäller. Tror precis att bröden och soppan är klar. Receptet kommer nedan.

Tjoflöjt, karla fan….som pianostämmaren skulle sagt. Vi som vet vem han är, vet. Ni andra får leva i okunskap…

Gulashsoppa á la Swedish Chef

Ingridienser
2 lökar
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpurè
1 brk krossade tomater
1/2 liter köttbuljong
200 g köttfärs
3 potatisar
1/2 liter mjölk
salt & peppar
persilja
morötter
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här
Bryn löken, strö över paprikapulver, tillsätt tomatpurén, krossade tomater och buljong. Låt koka upp innan den råa köttfärsen läggs i lite i taget. Rör om, tillsätt potatisbitar och morotsbitar och låt koka ca 15 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar. Häll slutligen över persiljan och pressa i vitlök. Servera med nybakade baguetter med smör och vällagrad grevéost. Njut!

Dagens måltidsdryck: Sodastreamat bubbelvatten.
Dagens middagsmusik: Foreigner – Long, Long Way From Home

<!–
WriteFlash('’);
//–>