Jobbar nätter i helgen, eller faktiskt om jag skall vara riktigt ärlig så jobbar jag nätter delar av helgen. Skall om det går hoppa över sista natten då jag har blivit beordrad att ansvara för QAL2-mätningen som skall genomföras vecka 10. QAL2? Vecka 10? Vad babblar galningen om nu frågar sig vän av ordningen. Det är ju bara vecka 7 än, 8 imorgon. QAL2 är kortfattat beskrivet för de som ej är insatta en parallellmätning för att kontrollera att vår mätutrustning mäter rätt. Det var väl inte så farligt, eller? Tja, förhoppningsvis är det inte det men då hela mätapparaturen hos oss är kritisk för vårt tillstånd att elda så är det en rätt så viktig sak. Man gör denna kontroll vart tredje år med hjälp av en extern mätfirma och skulle det, otäcka tanke, inte vara som det skall så tvingas vi släcka ned och sluta elda. Många miljoner kronor går det upp i rök då. Miljötillstånden MÅSTE hållas. Punkt. Basta. Annars kommer tillsynsmyndigheten med stora yxan och klyver vårt verksamhetstilstånd mitt i tu. Då detta är första gången vi själva gör denna mätning, första gången var det leverantören, så innebär det lite mer jobb och lite famlande i mörkret mot vad det kanske borde. Det skall göras en instruktion av undertecknade, övningsköras med driftavdelningen när det gäller provocerande av pannan, linjäriseras, vattenkalibreras etc. etc. Med andra ord så tror jag att jag kommer att ha två fulltecknade veckor framför mig tills själva mätningen skall ske i vecka 10. Utöver det så är det lönetider och det är hög tid att hålla lönesamtal med min personal. Puh, känner att det blir späckat en tid framöver…

Har precis ätit min frukost och lycklig som jag är så har jag kanske Sveriges, om inte världens, godaste pålägg på mina mackor. Helt underbart ljuvligt. Denna jämtländska(?) delikatess är utan tvivel en personlig favorit när det komemr till pålägg. Inte lätt att få tag på och dyr som guld. Men så är getmesen värd alla pengar i småland också. Smälter som smör i solsken på tungan och dess underbara smak sätter smaklökarna i brand. Mums till sista slicken. Får ni chansen att köpa eller provsmaka, mina vänner, så ta den för guds skull. Ni kommer inte att bli besviken. Sa jag att det var mums till sista slicket? Nä, nu blev jag sugen på en macka till….

Tjoflöjt, karla fan! Som pianostämmaren skulle sagt. Vi som vet vem det är, vet. Ni andra får leva i okunskap.

Metallica – The Ecstasy of Getme…hmm..Gold

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Okej, jag vet. Den är inte lika bra som orginalet av Ennio Morricone med en fullfjädrad symfoniorkester men den får bli en tribut till min mor som är ett die hard Metallica fan och som fixade getmesen till mig. Ät, eller jag menar lyssna, och njut…