I vissa situationer är det svårt att veta hur man skall bete sig. Vad man skall säga och hur man skall agera. Ikväll uppstod en sådan situation på jobbet. En av mina medarbetare fick ett tråkigt telefonsamtal. Vi kunde alla höra hur han uppmanades att sätta sig ned innan den dåliga nyheten skulle levereras, av sin syster. Han fick då veta att hans mor gått bort under dagen. Ingen rolig nyhet direkt. Vet nog inte hur jag skulle reagera om det hade gällt mig. Man är ju inte så hård som man tror. Nu hade förvisso modern uppnått den hedervärda åldern på 81 år och hade fram till sitt frånfälle varit relativt pigg och kry. Hon och grannfrun hade tagit sina rulatorer och begett sig mot affären under dagen då hon helt plötsligt bara hade ramlat ihop och dött. Men vad säger man nu? Detta är verkligen en situation jag är urusel på att hantera. Jag är i vanliga fall en ganska så lättsam och social person som sällan har problem att hitta saker att prata om eller som störs speciellt mycket av tystnaden som kan uppstå när man inte har något att säga varandra. I alla fall så är det så jag har blivit beskriven av mina kollegor som även påstår att jag har funnits med i de interna diskussionerna på en efterträdare till vår informationschef som i dagsläget jobbar på övertid. Och det är ju smickrande. Vilket som, så gör det inte att jag anser mig kunna hantera personer i sorg så mycket bättre. Kom inte med det där skitsnacket om att det bara är frågan om att visa att man ”finns där” och att man även genom tystnad kan stötta. Nopp, i det fallet så känner jag mig jäkligt obekväm med tystnaden. Man vill liksom säga något men vad än man säger så låter det bara fel och krystat. Så är det bara. Eller så är det jag känner bara. Okej? Hursomhaver så erbjöd jag honom givetvis att åka hem till sina nära och kära, i min bil då han åkt till jobbet med mig, men han avböjde vänligen men bestämt. Han var ändå ensam hemma då hans son är i USA och hans fru jobbade. Så det blev vi som blev hans stöd. Medarbetarna. Och faktiskt verkade han tycka det var okej. Det lät så i bilen på väg hem i alla fall…

För att inte grotta ned oss alltför mycket i detta så ger vi oss i kast med något roligare; en frågetävling. Vad får man om man kombinerar de två nedanstående filmerna? Svaret får ni i nästa inlägg…

The Guns of Navarone

<!–
WriteFlash('’);
//–>

+

Reservoir Dogs

<!–
WriteFlash('’);
//–>

= ??????????