Denna gång ger vi oss i kast med ett av 70- och 80-talets största rockband. Att välja tre låtar som skall representera dem är inte lätt men på något sätt så är nog dessa tre de bästa enligt mig. Lyssnade en hel del på dem i yngre dagar och skulle jag leta i förrådet hemma hos min mor så tror jag nog att jag skulle kunna gräva fram några gamla kassetband med dessa storheter.

1. Van Halen – Dreams

Den starkaste och bästa låten de gjort till dags dato. Hämtad från 5150 skivan vilket troligen är den bästa skiva de gjort. Det här är den första låt som jag kan minnas att jag hörde med VH och den absolut bästa i mitt tycke. Alla mina jämnåriga diggade Jump med David Lee Roth som frontman för gruppen när det begav sig, men för mig har alltid denna och Sammy Hagar varit numbero ono. Lyssna och dröm er bort…

<!–
WriteFlash('’);
//–>

2. Van Halen – Why Can’t This Be Love?

Ytterligare en favorit från den fantastiska 5150 skivan. Att Sammy är en starkare sångare än David är nog ingen tvekan. Kanske inte lika karismatisk däremot. Denna låt har jag lyssnat på så många gånger att jag glömt det. Suverän helt enkelt..

<!–
WriteFlash('’);
//–>

3. Van Halen – Jump

Det går väl knappast att göra en lista med Van Halen utan att ta med denna lilla pärla. Utsliten? Sönderspelad? Tjatig? Visst! Men samtidigt helt underbar. Detta är verkligen David Lee Roth i högform.

<!–
WriteFlash('’);
//–>