En lugn dag som mest förflutit i datorns och TV:ns tecken. Skönt med sådana dagar ibland med. Nu har jag förvisso kommit i fas med mitt pluggande då jag lämnat in en drös med inlämningsuppgifter samt påbörjat min uppsats, så allt känns bra på den fronten. Jobb imorgon igen och det känns skönt, lika bra att vara på jobbet när man ändå har beredskap. Är miljörevision av extern firma på agendan i veckan och som vanligt när det är miljörelaterat så blir det undertecknade som får representera vår avdelning. Men det är skoj så det funkar. Nu blir det mat och en film, vilken har jag inte riktigt bestämt mig för än men troligen så kör jag på Bedtime Stories med Adam Sandler. Känner för sådant lättsamt trams idag. Ibland så gör jag bara det, okej?

Blev lite inspirerad av min systeryster idag när jag läste hennes blogg och därför fick dagens middagstips bli lax. Givetvis så blir det med min egen lilla touch och inte på planka som Sis gjorde det. Receptet kommer nedan:

Björn H:son Larssons smaskiga festlax

Ingridienser
Färsk lax
Potatis
Rödlök
Citron
Broccoli
Créme fraiche
Rom
Majonäs
Räkor
Havssalt, citronpeppar & svartpeppar

Gör så här
1. Skala och koka potatisen.
2. Skär de tinade räkorna i småbitar och blanda ihop créme fraiche, majonäs, rom, lök och räkor till en god romsås. Salta och peppra efter smak.
3. Stek den färska laxen på låg värme i rikligt med smör i en gjutjärnsstekpanna. Salta och peppra. Med fördel kan citronpeppar användas.
4. Servera den nykokta potatisen och nystekta laxen med nykokt broccoli, romsåsen och citronklyftor.

Smaskens så det förslår!

Dagens måltidsdryck: Kallt kranvatten med ett par stänk citronkoncentrat.
Dagens middagsmusik: Stigers & the Forrest Rangers – John the Revelator, som avslutar säsong 1 av kungserien Sons of Anarchy och som förhoppningsvis återkommer med säsong 2 snart.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Vet ni inte vem Björn H:son Larsson är än? Skärpning! Kanske avslöjar jag det en annan gång, eller så märker ni det hela när ni stöter på honom…