Den absolut mest använda filmmusiklåten i andra sammanhang på senare år torde vara Clint Mansells suveräna Lux Aeterna. Utan konkurrens. Låten gjordes ursprungligen till Darren Aronofskys (Japp, han som gjort The Wrestler med Mickey Rourke) film Requiem for a Dream men har sedan kommit att nyttjas i allehanda sammanhang. Framförallt så figurerar den i flertalet trailers för olika filmer såsom; 300 och The Da Vinci Code. Den används vid sportevenemang och inför olika TV-program. Den har till och med använts i TV-spels sammanhang. Det är lätt att förstå varför då den har en suggestiv framtoning och på ett effektivt sätt bygger upp stämmningen i musiken genom att långsamt öka takten. Inför The Lord of the Rings: The Two Towers så gjordes en remix av låten som numera går under namnet Requiem for a Tower. Men hur bra låten än är så måste man ändå tillstå att det börjar bli tröttsamt att man alltid tar den lätta vägen och använder Lux Aeterna. Nog måste det väl ändå finnas någon annan låt man kan använda som är lika cool, eller? Dags att låta fantasin sprudla nu igen och sluta köra i gamla välfungerande hjulspår, tycker ni inte? Ni som inte kan få riktigt grepp om vilken låt jag menar kan lyssna på den här nedan:

Clint Mansell – Lux Aeterna (även känd som ”Requiem for a Dream”)

<!–
WriteFlash('’);
//–>