Tänkte att det var dags att kora de 5 bästa musikvideorna som gjorts till dags dato. Ingen lätt uppgift då det finns otaliga skräpvideor till både bra och dåliga låtar. Att tänka på är att det är ”musikvideon” och inte ”låten” som koras. Finns usla låtar som har bra videor och dessa kommer trots sin bristfälliga ljudupplevelse högt i rankingen. Så enkelt är det. En ytterst subjektiv lista där de som känner mig väl kommer att kunna räkna ut vilken som ligger etta redan nu. Men vi börjar längst bak med plats fem på min lista, tycker ni inte det verkar logiskt?:

#5: A-ha – Take on Me

Suverän video, sisådär låt som jag väl måste tillstå i all min ödmjukhet att jag diggade ”back in the day” när den var aktuell. Jag menar, vad begär ni av en 10-åring? Videon är oberoende av det musikaliska dock båda kult och kung på en och samma gång. Så det så.

Detta var ett ganska så odramatiskt val då många anser som mig i denna fråga men bot och bättring utlovas till nästa gång då en mer udda video hamnar på listan. Lite av en slammkrypare skulle man kunna säga…