Som jag nämnde i förra inlägget så blev det en snabbresa ned till Göteborg igår med allt vad det innebär. Faktum är att jag klarade mig utan några större förseningar trots att att det krävdes två olika flyg ned och två olika upp igen. Endast 10-minuter försenat mellan Göteborg och Stockholm på tillbakavägen. Förvisso har jag en superb taxichaufför att tacka för att jag överhuvudtaget kom med flyget från Göteborg då det var en buss som brann alldeles vid avfarten från Riksväg 40 till Landvetter med enorma bilköer som följd. Min chaufför, Klas-Uwe ( Han hette så, I kid you not!) styrde dock skickligt om vår färdväg så att vi kom fram till flygplatsen genom att åka gamla riksvägen. Starkt jobbat K-U!

Nu vill inte jag påstå att jag är någon klippa på sannolikhetslära då vi så vitt jag minns till och med hoppade över det kapitlet då jag läste matematik i skolan. Men vad är egentligen sannolikheten på det som hände mig under resan till Göteborg? Hör här, mina vänner; Åker ut till flyget här i Skellefteå, parkerar bilen och går in i avresehallen. Jag är i stort sett den siste som kommer till säkerhetskontrollen och stoppar där i vanlig ordning väskan, jackan och bältet på rullbandet och går igenom metalldetektorn. Pip pip pip. Japp, utslag. Vänder mig frågande till vakten och säger: ”Måste vara min ring, är det enda av metall jag har på mig”. Vakten tar ett par steg emot mig innan hon svarar: ”Närå, du är en av de som är utvalda i statistiken”. De plockar alltså ut ett antal som de kontrollerar för att skapa ett statistikt underlag för sina kontroller. ”Okej”, säger jag och blir sådär trevligt visiterad som man kan bli av en kvinnlig vakt. Bordar flyget som tar mig till Stockholm där jag aldrig lämnar säkerhetszonen innan jag flyger till Göteborg. Utför där mina ärenden, återvänder till flyget och måste återigen gå igenom säkerhetskontrollen. Pip pip pip. Utslag igen och jag säger lite skämtsamt att jag är väl inte en i statistiken. ”Jo”, svara vakten och tittar sådär konstigt på mig och genomför en betydligt otrevligare visitation på mig. Flyger till Stockholm där jag av olika anledningar väljer att gå ut från behörighetsområdet innan nästa flyg som skall ta mig tillbaka till Skellefteå går. Följden av detta beslut blir att jag måste igenom ytterligare en säkerhetskontroll och gissa vad som händer. Precis. Pip pip pip. ”Det är väl inte en för statistiken för sådana har jag gjort två av idag redan”, säger jag. Vakten, en yngre grabb, skrattar lite försynt och säger: ”Det är precis vad det är, men då är du ju van”. Så är det någon som är statistiskt säkerställd så måste det definitivt vara undertecknade, tycker ni inte? Tre gånger av tre möjliga. Räkna ut sannolikheten på det, Einstein….

Avslutar inlägget med en grym låt som är en personlig favorit och har så varit under en väldigt lång tid:

Slade – Radio Wall of Sound

<!–
WriteFlash('’);
//–>