Är det helt omöjligt att få tag på skruv med 1/4-tums gänga i detta avlånga land? Har idag undersökt vad de kallar ”järnaffär” här i denna stad och det var inte mycket att hänga i julgranen, som vi brukar säga hemma. Ringde därefter min gamle vapenbroder ”Vargen”, som han älskar att bli kallad – NOT!, i Ume för att undersöka vad dt fanns för järnaffärer att tillgå där. Bedrövligt är väl det enda ord som kan beskriva utbudet. Vars är alla gamla klassiska järnaffärer där man kunde handla skruv och bult över disk? Inte utan anledning att man i detta läget saknar ”Einar Nilssons Järnhandel” i Jönköping. Där har vi en gammal klassisk järnhandel som hade det man behövde. Inget skit som ”Jernbolaget”, ”Jernia” och allt vad de nu heter. Einar, go nation wide! Trodde aldrig jag skulle säga det, men i detta fallet så saknar jag Jönköping. Så, nu var det sagt. Men inte f-n känns det bättre för det. Var skall jag nu köpa mina tum gängade skruvar? En gåta som måste lösas snarast….

<!–
WriteFlash('’);
//–>