..är av ondo. Låt det finnas endast en härskare, en kung.

/Homeros, Iliaden

Alla pusselbitar börjar nu att falla på plats, eller faller allt samman? Närå, allt börjar så smått att bli klappat och klart inför min uppsägning på Skekraft och min anträdan på den nya tjänsten hos NV. Jag och Therese, min nuvarande chef, informerade idag alla mina medarbetare om min avgång och den nyheten tror jag faktiskt slog ned som en liten bomb bland mina nyblivna vänner. H såg chockad ut, P bara gapade, C skrattade (helt sant) och T såg nog mest ledsen ut. O som inte kom in på jobbet förräns på eftermiddagen trodde jag skämtade med honom. Överlag så tyckte dock alla att det var roligt för mig bara de hämtat sig och de förstod att jag valt att byta jobb. Kommer nog allt att sakna var och en av dem på sitt speciella sätt. Är en liten men kompetent grupp som har en oerhörd positiv inställning till sitt arbete gemensamt mitt ibland alla sina olikheter. Har varit enormt kul att lära känna dem.

Förhandlade även om när tidpunkten för mitt avvikande skulle passa och resultatet blev att jag kommer att jobba tre veckor till. Den 10 juli gör jag min sista dag på Skellefteå Kraft och det känns i nuläget som en bra lösning. Blev en jämkning då jag ville sluta den 3:e och de ville att jag skulle stanna till den 17:e. Men det är ju ge och ta i ett förhållande och det kan väl inte bli jämlikare än såhär, tycker ni inte?

Har även hunnit med att välja ut en ny dator, mobiltelefon och mobilt bredbandsabbonemang hos min nya arbetsgivare idag. Dessutom så fick jag reda på att jag själv skall kontakta och ta in offerter på min blivande tjänstebil. Nu är ju bara den stora frågan om vad jag skall välja för bil. Hade nog inte tänkt igenom detta tillräckligt när jag förhandlade till mig denna förmån. Ett problem nog så viktigt, hahaha. Visst är det härligt med i-landsproblem ibland… 🙂 Vad tycker ni jag skall välja? Enda kravet är att det är en diesel eller en etanolbil (eller miljöbil egentligen). Det tråkiga i det hela är att jag får nog lov att sälja min fina fina Alfa Romeo då den annars inte kommer att bli använd. Det är så man får en tår i ögat. Är ni spekulant så hör av er så kanske det blir affär av det hela…

I övrigt så måste jag väl anknyta till ljudboken om Djingis Khan eftersom detta inläggets titel, eller vad vi nu skall kalla det, är hämtat från inledningen av boken. Har kommit mot slutet men måste säga att även om den är bra så är nog inte detta med ljudböcker min grej trots allt. Föredrar nog att läsa en ”riktig” bok alla dagar i veckan istället. Hittade dock denna fina gamla tyska goding på Youtube och undrar i mitt stilla sinne om Khanen i fråga såg ut som han i mitten bak på scenen? Han har en del sköna moves som skapar en del avundsjuka hos undertecknade. För att inte snacka om leadsingerns coola utstrålning och uberhäftiga mustasch…blir helt grön av avund…hahahah 🙂

Dschinghis Khan – Dschinghis Khan
<!–
WriteFlash('’);
//–>De har även denna sköna video på sitt samvete:

http://www.youtube.com/watch?v=BQAKRw6mToA