20 seconds of insane courage

Nordisk Vindkraft

Börjar väl vara dags för mig att berätta lite mer om vad det är för något jag gett mig in på nu när jag valt att byta jobb. Kommer att bli en extremt kort tid som jag jobbat på Skellefteå Kraft då jag började officiellt där den 4 Maj och slutar den 10 Juli. Endast lite mer än 2 månader. Faktum är att antalet effektiva dagar som jag arbetat endast kommer att bli 44 st, vilket inte är mycket.

”Men det är inte därför du är här?” (Gammalt klassiskt Glenn Killing i Manegen uttryck)

”Nä, jag skall ju berätta om min nya tjänst”…

Jag kommer den 1 augusti, eller rättare sagt den 3 augusti, att börja jobba för ett företag som heter Nordisk Vindkraft. Om det skulle vara så att namnet låter obekant så kan det bero på att de nyligen ändrade sitt namn från RES Scandinavia. Företaget är ett av Sveriges ledande företag inom vindkraft och man, som det nya namnet antyder, utvecklar, bygger och äger vindkraftsanläggningar i norden. Moderbolaget är ett engelskt sådant med huvudsäte strax norr om London och de lystrar till namnet RES Ltd. De i sin tur ingår i en större koncern som heter Sir Robert McAlpine group som är ett gammalt anrikt konstruktions- och ingenjörsbolag med över hundra år i branchen. Vad Nordisk Vindkraft i detta nu gör är att man bygger Sveriges största vindkraftpark i Havsnäs och den skall stå färdig i april nästa år. Min roll, eller anställning, är som ”Operation Manager” för vindkraftsparken i Havsnäs och med tiden fler anläggningar i samma region.

Nä, jag har inte blivit sådär fjantigt svengelsk av mig. Eftersom det i botten är ett engelskt företag så är koncernspråket engelska så tjänsten är titulerad på engelska. Okej? Fast nu är det som så att benämningen är inte riktigt fastställd, därav fnuddarna, utan vi diskuterar lite om vad den skall heta. Min chef som ligger direkt under VD:n lystrar till titeln ”Head of Operations”, men så är han ju chef för alla anläggningar i norden. Det mest korrekta namnet på min tjänst torde vara Drift- & Underhållschef för Havsnäs Vindkraftpark på svenska, men då låter väl Operation Manager eller möjligen Engineer in Charge bättre. Tycker ni inte?

Hur som helst så är det jag som kommer att styra och ställa över vindkraftsparken i Havsnäs. Så enkelt är det. Kommer att ansvara för anläggningens drift, avtal med
elbolag, säkerhetsfrågor samt att lagar och regler inom elkraft följs. Med
tiden kommer det även att bli liknande ansvar för fler anläggningar inom närområdet. Stationeringsorten kommer att bli Östersund då kontoret ligger på gamla I5 området. Faktum är att jag får välja fritt var jag vill bo bara det ligger inom 2 timmars resväg från Havsnäs, men jag har valt att placera mig själv i Östersund. Om det är bra eller dåligt återstår att se men allt i samband med jobbet känns enormt positivt och spännande. Faktum är att det känns hur bra som helst.

När jag berättade för K, min nya chef, att jag skulle sluta den 10:e här på Skekraft och att jag hade tänkt börja 1 augusti hos NV och att ha de tre veckorna däremellan som semester så svarade han:

”Det tycker jag, Magnus. Det tycker jag verkligen att du skall ha. För när du väl börjar här så lär du aldrig få ledigt förräns till pensionen.”

Sedan tokskrattade han….

Frågan är om jag skall bli rädd eller om jag skall bli rädd, hahaha. En sak är nog säker mitt i all skämtsamhet. Har nog tagit på mig ett 7-dagar i veckan, 365-dagar om året arbete. Så är det ju för KA, min gamla chef i Jönköping, som har motsvarande tjänst där. Men vet ni? Det känns faktiskt riktigt kul och spännande och inte ett dugg negativt. Frågan är väl om jag tycker det samma om ett år? Den som lever får se…

Hoppas ni blivit lite klokare på vad det är jag skall göra och vill ni läsa mer om företagen som är det bara att följa någon av länkarna nedan:

http://www.nordiskvindkraft.se/

http://www.res-group.com/
http://www.sir-robert-mcalpine.com/

Avslutar väl inlägget med en låt som väl passar inlägget som handen i handsken, tycker ni inte? 😉

Manowar – Master of the Wind

Föregående

You have a debt to pay…

Nästa

10 from 1 – The King of Pop

2 kommentarer

  1. MaiM

    Jo, är väl så. Fast å andra sidan så har väl Manowar alltid varit lite av ett adelsmärke för mig, tycker du inte… 😉

  2. Sandra

    Haha, den låten får bli din signaturmelodi i förtsättningen nu smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén