…nja, inte direkt klar. Faktiskt inte speciellt tankad heller. Packar och smådonar här hemma medans jag lyssnar igenom The Poodles senaste alster. Helt okej skiva men kanske lite för mycket lugna låtar för min smak. Har faktiskt tyckt att deras två bidrag i melodifestivalen varit fullt lyssningsbara. Den första låten skulle jag till och med kunna kalla bra. Vi borde helt klart ha skickat den till den stora, stora tävlingen istället för vilken låt nu den än var som jag glömt. Är väl sådär lagomt intresserad av spektaklet melodifestivalen, inte så att jag inte kan se ett avsnitt eller två men knappast så att jag följer allt slaviskt. Hur kom jag nu in på detta? Äh, gör som namnet på denna blogg antyder istället…

Sista spiken i kistan är väl islagen nu, om den inte redan varit det, i och med att jag sa upp lägenheten här i Skellefteå idag. Har varit en riktigt bra lägenhet som legat på perfekt gångavstånd till jobbet, kostat sådär lagomt mycket pengar, haft diskmaskin (Guds gåva till mänsligheten!) och ett helt underbart 100 MBit/s bredband. Meesa likes! Alot! Hur jag nu skall bära mig åt för att hitta en lika bra lägenhet i Östersund återstår ju att se. Har faktiskt inte ens letat efter en än men planerna är väl att växa upp och lätta lite på plånboken. Känns som att det är dax att köpa något eget och jag lär nog hur som haver bli kvar ett tag i Stan´. Har ju faktiskt redan blivit värvad till ett innebandylag, hahaha… Nä, köpa blir det. Men det gäller ju trots allt att hitta ett lämpligt objekt.

Pratade med min bästa kompis Ebbas matte idag (ja, Ebba är döpt efter Ebba Hultqvist – Skärgårdsdoktordottern, om ni nu undrade) och han har nu insett att jag kommer att bo extremt nära Åre. Mannen, karlen, pojken ifråga är en skidfantast som minst gör ett par trippar ned till alperna varje år och gillar skidåkning skarpt. Jag är väl lång ifrån främmande för det själv, även om det i mitt fall mest varit snowboardåkning som stått på agendan. Sedan är det ju detta lilla faktum att jag inte åkt på minst 7-8 år, men den lilla petitessen förbiser jag gärna. Är väl som att cykla, har man en gång lärt sig så kan man. Eller? Han har hur det än är med det redan mailat över några skidor som han tycker jag skall investera i. Visst är han snäll? Men är väl faktiskt så att jag får slå till på ett par nya skidor och en ny bräda och det lär väl vara som billigast nu under sommaren. Han har ju faktiskt rätt i det min gode M, a.k.a Chewbacca….

Har de senaste dagarna sett några av årets stora biofilmer, bla Angels & Demons och Transformers – Revenge of the Fallen, och även om jag i alla fall i det senare fallet vill gilla så kan man inte annat än beklaga. Levde definitivt inte upp till förväntningarna. Gillade bådas föregångare men dessa var på sina ställen extremt sega. Och då menar jag extremt sega! Fast en sak är säker; Optimus Prime regerar! Han kom definitivt mer till sin rätt i denna än i den första filmen. Enkom för honom, och Megan då förstås, är den andra installationen av Transformers värd att se. Ja sedan gick ju inte den nya flamman som Sam träffar på colleage av för hackor heller, Isabel Lucas, men det får ni se och bedöma själv. Beauty is in the Eye of the Beholder som det så fint brukar heta… vilket även är en gammal klassisk och fin spelserie till gamla trotjänaren Amiga 500. Eye of the Beholder, alltså. Men det visste ni väl redan 😉

Nu är det dags att skölja ned kvällsmaten med en god kopp thé. Vad jag åt till middag? Receptet kommer nedan, mina vänner…

”Tjoflöjt, karla fan”….som pianostämmaren brukar säga. Vi som vet vem han är, vet. Ni andra får leva i okunskap…

Swedish Chef presenterar Färsk Tagliolini med Chorizo & Rucola

Ingridienser
Färsk (duh!) Tagliolini
Chorizokorv
Rucolablad
Parmesanost
Vitlök
Salt & Peppar
Spansk olivolja (för stekning, klarar hög temp)

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna.

2. Skär små sneda skivor av chorizon och bryn i lite olivolja.

3. Skiva vitlöksklyftor, pressa inte, och stek bredvid (jaja, eller jämte 😉 korven.

4. Häll av pastan i ett durkslag. Blanda korv, vitlök och rucolablad med pastan precis innan servering. Krydda med salt & peppar och avsluta med att strö över lite riven parmesanost.

Tips: Vill ni ha någon annan smak så byt bara ut chorizon mot någon annan kryddig korv. Enkelt, men ack så smaskigt….

Dagens måltidsdryck: Citronvatten.
Dagens middagsmusik: The Poodles – ”I Rule the Night”.

<!–
WriteFlash('’);
//–>