Var ju för en tid sedan på gång med en ny lista men ångrade mig i sista sekunden och skrev istället något annat fullständigt meningslöst inlägg. Vad det handlade om har jag förträngt men det gör det samma. Tänkte istället nu ge mig i kast med att lista de fem absolut bästa TV-spelslåtarna genom tiderna. Ingen lätt uppgift då det faktiskt producerats mycket bra musik till spel genom tiderna och detta till en rad olika konsoler med helt olika förmågor att hantera ljud. Den absolut främsta bland spelmaskiner när det kommer till ljudchip är väl ändå C64:an. Commodores flaggskepp med det nu odödliga SID-chippet. Ett karakteristiskt ljud som alla känner igen som levde och frodades under 80-talet. Faktum är att musikscenen för SID-musik lever och mår hur gott som helst än idag. Men nu är det ju så att detta är en högst objektiv lista där det är undertecknades tycke och smak som görs gällande och om det kommer någon spelmusik från C64:an återstår att se. Musiken har givetvis valts utifrån hur bra den är men även faktorer som hur väl den passar in i spelet ifråga, hur den skapar stämmningen samt hur den gör sig utanför spelet har vägts in. Det kommer både att presenteras en version där någon vågad person försökt sig på att tolka stycket men även orginalet kommer att finnas att tillgå. Så vad säger ni, skall vi ge oss i kast med femteplatsen? Är väl lika bra det…

#5 – Theme from ”Kraid’s Lair” (Metroid-series)

Helt underbar musik som verkligen sätter en i stämning i spelet. Metroid är en av de absolut bästa spelserierna genom tiderna och musiken i spelet är fenomenalt bra (med TV-spels mått mätt). Temat från den ena minibossens, Kraid (den andra är Ridley), håla får utgör kulmen för ett excellent soundtrack till ett superbt spel. Frågan är hur många gånger jag spelat igenom orginal Metroid? Suveränt spel helt enkelt som kanske inte har åldrats med värdighet direkt, men uppdateringen till GBA; Metroid – Zero Mission är så perfekt som en nyinkarnation kan bli. Spela och rycks med av den underbara stämmningen som musiken skapar.

Kraid’s Lair av Nightshader1

<!–
WriteFlash('’);
//–>Orginal Kraid’s Lair från Metroid (NES)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Kraid’s Lair från Metroid – Zero Mission
(GBA)
<!–
WriteFlash('’);
//–>