..me, knowing you. Aha. There is noth.. sjöng ju som alla känner till Abba på det glada 70-talet. Ja inte sillburkstillverkaren då, utan vår svenska supergrupp. Eller förresten, vad vet jag om sillbursktillverkaren sjöng det eller inte? Nåväl, det var varken sillburkstillverkaren, musikgruppen eller låten ifråga som jag hade tänkt att dryfta här och nu. Tänkte istället skriva lite om mina tankar kring Nicolas ”frisyrmannen” Cages, spana in topp-10 här, nya sommarrulle Knowing. Snygg övergång där, eller hur? Jag brukar i motsats till många kritiker tenderar att gilla Cages rollprestationer. Han har en slags naturlig charm och lättsamhet som faller mig i smaken. Sedan att filmen är regisserad av en av de allra mest spännande regissörerna idag, Alex Proyas, gjorde att jag hade relativt höga förväntningar. Vem Proyas är? Han är mannen bakom en av mina favoritfilmer; The Crow samt den nu kultförklarade Dark City som rekommenderas om den inte upplevts. Han satt även i regissörsstolen på Will Smith-rullen I, Robot som jag inte tyckte imponerade när jag såg den på Borås biograf strax efter dess premiär men som faktiskt vuxit efterhand som jag sett den fler gånger och nu är en riktigt bra Sci-Fi film. Motsvarade då Knowing förväntningarna? Nja, det gjorde den väl inte riktigt. Kändes lite för mycket M. Night Shyamalan över det hela och det är inget direkt bra enligt min Bibel. Är det någon filmskapare som är ruskigt överskattad så är det ”nattmannen”. The Sixth Sense var bra, Unbreakable var okej, men i övrigt så har hans filmer varit fullkomligt skräp. Skräp! Att nu Proyas verkar ha inspirerats, eller om det nu är manusförfattarna som gjort det, är med andra ord inget bra. Jag tänker inte avslöja något om filmens handling, då den väl egentligen får betyget godkännt och duger bra som tidsfördriv en regnig sommardag, men levde upp till mina förväntningar gjorde den inte. Tror heller knappast att det är en film som kommer att växa såsom Smith-rullen gjort. Bättre kan du Proyas, det har du visat tidigare…

I övrigt har jag väl hunnit igenom en rad andra filmer med av varierande kvalitet såsom Duplicity, 17 Again, Hangover, Driven to Kill (Seagal i fin form!), Shinjuku Incident, Fanboys, Land of the Lost m.fl m.fl. Har inte lyckats hitta det där guldkornet i sommar än. Kanske är det Bruno, kanske nya Potter eller möjligtvis Star Trek som jag faktiskt inte sett än. Men på något förutfattat vis så tror jag inte det. Däremot så ser filmhösten onekligen ut att bli helt underbar, eller vad sägs om följande line-up bara för att nämna några: Guy Ritchies tolkning av Sherlock Holmes, Quentin Tarantinos 2:a värdskrigsskildring Inglourious Basterds, totalt urflippade och superspännande District 9 (kan man annat än älska den på förhand?), Robbie Williams i Old Dogs och Worlds Greatest Dad, vampyractionfilmen Daybreakers, Matt Damon i The Informant, Couples Retreat med ”vårt svenska(?)” stjärnskott Malin Åkerman, 500 days of Summer med supersöta Zooey Deschanel, My Greek Wedding uppföljaren(?) I Hate Valentine’s Day, komedin The Goods: Live hard * Sell hard, knaszombieslaktarrullen Zombieland med favoriten Woody Harrelson, Bruce Willis Sci-Fi filmen Surrogates, samt sist men långt ifrån minst, den tidigare nämnda och på förhand helt underbara 9, som produceras av bl.a Tim Burton. Har med allra största säkerhet glömt något alster men nog verkar det som att vi får en finfin filmhöst, håller ni inte med?

Annars så har jag inte pysslat med så mycket de senaste dagarna. Planterat lite träd åt modern idag, varit med Puna upp till min morbror och kikat på lite ominstallation av elen som skall göras, fixat med TV:n, och alla gamla TV-spel, i källaren efter att den förpassats dit pga platt-tv uppe samt under gårdagen återigen slappat med min nya bästis Noah framför Wii:et. Är Mario Kart som hägrar för hela slanten och det skall helst gå att köra bilen/carten i vatten. Det är det optimala. Intressant även att se att det endast är Mario som gäller när man skall välja gubbe. Ingen annan av de 15-20 alternativen, eller hur många det nu är, är av intresse. Endast Mario. Punkt. Får en att börja inse hur stor the big N:s rörpularmaskot egentligen är. Han verkar vara den dominerande figuren i en snart fyraårings värld i alla fall, därom råder inga tvivel…

Nåja, nu tror jag att jag skall se om det inte slinker ned en kopp thé medan jag förhoppningsvis kan leta åt något intressant faktaprogram bland alla TV-kanaler, jo vi har samtliga från både Viasat och Canal Digital, på min mors TV. Var ju en riktig guldkornskväll igår då flertalet kanaler uppmärksammade 40-års jubileet av månlandningen med en rad intressanta dokumentärer/fakta program. Sådant gillar jag skarpt, annat det än COPS och allt vad sådana skitprogram heter…

Knowing – Theatrical Trailer
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Abba – Knowing Me, Knowing You
<!–
WriteFlash('’);
//–>Var det Abba som skrev ”Sill i Dill”???? Humor på hög nivå, eller som min vän, och tillika Ebbas matte, M skulle säga; Humorfestival… 🙂