Ett traumatiskt, eller traumatiskt är kanske att ta i, men ett minne som jag får dåliga vibbar av från min barndom än i dag är den tecknade filmatiseringen från 70-talet av Maurice Sendaks bok som fick den svenska titeln: ”Till Vildingarnas Land”. SVT, eller som Filip & Fredrik så fint kallar det; DDR-TV, visade denna vid flertalet gånger vill jag minnas och varje gång tyckte jag att det var precis lika otrevligt. Jag blir sällsynt skrämd av en film, varken nu eller då, men denna har satt betydligt djupare spår är repriseringen av Staffan Westerbergs Vilse i Pannkakan när jag var liten och hans tragglande med Lillstrumpa och Systeryster. Vet inte varför, bara är så. Därför är det nu med skräckblandad förtjusning som jag konstaterar att nyfilmatiseringen av denna barnbok har premiär idag. Skall jag våga se den eller skall detta bli min motsvarighet till vad alla andra verkar känna inför ”The Ring” (en av de mest överskattade skräckfilmerna genom tiderna)? Vem vet. Får väl se till att ha någon att hålla i handen när det bär till….

1973 – Where the Wild Things Are
<!–
WriteFlash('’);
//–>
2009 – Where the Wild Things Are

<!–
WriteFlash('’);
//–>