Det lackar ju nu så smått mot jul och det är ju en tid som brukar benämnas som väntans tid. Men som det gamla kliché ordspråket lyder; ”den som väntar på något gott…”. Men att väntan skulle bli så lång var det nog ingen som trodde. Men nu är den äntligen här, eller snart här i alla fall. James Camerons återkomst till den vita duken efter nästan tolv års frånvaro. Tolv år. Inte riktigt sant då han gjort ett par dokumentärliknande filmer som visats på bio men det är 12 år sedan han senast släppte en spelfilm. Nu var ju inte det vilken film som helst utan den otroligt fina och omåttligt, i alla fall 1997, populära Titanic. Men nu är han tillbaka. Och det med besked. I alla fall om man skall döma filmen efter allt förhandssnack och kvalitet på trailern. Den 18 December har vi svaret. Men nog verkar det bli årets film alltid.

Släpps även en hel del andra spännande filmer under årets sista månad. Ta bara Guy Ritchies nytolkning av ”Sherlock Holmes” med Robert Downey Jr. som mästerdetektiven och Jude Law som hans vapendragare Watson. Verkar bli hur charmig, bra och underhållande som helst. Eller varför inte Peter Jacksons på förhand helt underbara ”Lovely Bones”. För att inte tala om ”Göta Kanal 3 – Kanalkungens Hemlighet”….nä, som ni förstår så skämtade jag där. Finns alltid bottennapp bland stor härligheterna och om man skall döma tredje kanaläventyret efter den andra installationen så blir det nog helt enkelt bara uruselt. Har försökt mig på att se tvåan otaliga gånger men somnat varje gång. Då var det dax att ge upp. Trist då ettan faktiskt inte är helt utan sina kvaliteter. Brukar ju referera till namnet Björn H:son Larsson här på bloggen och det är ju en karaktär i den första filmen. Men bortsett från denna så blir nog December en trevlig månad i filmväg och en fin julklapp till oss alla som gillar mediumet som sådant.

James Cameron’s Avatar

Guy Ritchie’s Sherlock Holmes

Peter Jackson’s The Lovely Bones