Har de senaste dagarna plöjt igenom säsong 8 av en av de absolut bästa TV-serier som gjorts; 24. En helt makalöst välgjord och actionfylld historia som faktiskt under sin hittills nioåriga karriär endast gjort en djupdykning, nämligen året då den inte sändes. Det året, som präglades av författarstrejken i Hollywood, var det faktiskt något som saknades. Det året var liksom inte helt fulländad. Men denna säsongen hör definitivt till en av de bättre, om man nu kan skilja på graderna i helvetet om ni nu ursäktar uttrycket. Faktum är ju att samtliga säsonger haft en så hög lägsta nivå att man häpnar. Det har hittills varit åtta väldigt nöjsamma dygn som vi fått följa allas vår Jack Bauer – mannen som omdefinerat begreppet hård och tuff agent totalt. Enda som kommer i närheten är väl Jason Bourne i den nya trilogin med Matt Damon, fast Damon är ju ingen Kiefer Sutherland. Kiefer spöar ju Damon alla dagar i veckan.

Skall bli spännande att se vad de hittar på för äventyr för Bauer i fortsättningen. Ryktas om att detta var den sista säsongen för TV-serien och att vi nu skall få följa Jack i realtid på den vita duken istället. Jag tror att han kommer att göra sig ohyggligt bra som långfilmskaraktär och att vi då får se ett ännu mer intensivt och actionfyllt porträtt.