Kom äntligen till skott häromveckan och såg den Jerry Bruckheimer producerade filmversionen av prinsen från Persien, baserad på en historia av Jordan Mechner himself – Prinsens skapare. Även om undertiteln, The Sands of Time, är densamma som Mechners spel från 2003 så är storyn i filmen rätt så annorlunda. Men det är inte ett problem och någon regelrätt adaption var det nog ingen som räknat med ändå. Filmen har ett högt tempo, klichéartade mellanösternmiljöer och en rollbesättning som faktiskt är riktigt passande. Ben Kingsley är ju som vanligt suverän, Gemma Arterton som prinsens kvinnliga motpart är mer än lovligt ljuv för ögat och Jake Gyllenhall är alldeles perfekt castad som allas vår akrobatiske prins. Filmen är berättad med den sedvanliga Bruckheimerglimten i ögat och faktum är att det fungerar även här, precis som i Pirates.. filmerna.

Prince of Persia: The Sands of Time får tre (3) lysande solar av fem (5) möjliga. Väl värt sin speltid. Se den om du har möjlighet..

Givetvis så har du chansen bör du spela spelet med samma titel till den förra konsolgenerationen – inget annat än ett mästerverk..