Jag gillade Neil Marshalls film Doomsday när den kom, men så har jag ju alltid varit lite svag för postapokolyptiska historier ända sedan tonårens rollspelande i Mutant och Wastelands. Även framtidsfilmer tilltalade en fjunig och finnig version av mig själv och installationer såsom Waterworld, Mad Max 1, 2 och 3 samt den underbara B-filmen Steel Dawn ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Faktum är att jag, tvärtemot alla andra tydligen, inte ens tycker att Kevin Costners storvulna epos The Postman är speciellt dålig. Inte suverän, men helt klart sevärd. Så det var med väldigt positiv känsla jag följde Rhona Mitra genom Marshalls hyllning/nyproduktion av genren.

Nu är Marshall tillbaka och denna gången ger han sig i kast med romariket på sitt alldeles speciella sätt. Säga vad du vill, men helt klart intressant verkar det bli:

Centurion trailer

<!–
WriteFlash('’);
//–>