Jag vet. Finns inget som helst samband med Michael Jacksons lilla pärla till låt, som utgör rubrik, och innehållet i detta inlägg förutom möjligtvis det första ordet. Men kom liksom inte på något annat plus att jag inte riktigt kunde låta bli att tycka att det var en fin övergång från förra inlägget, hahaha….vet, är sådan… 🙂

Sitter i vår huvudstaden och filosoferar lite på hotellrummet. Kvällen blev inte riktigt som planerad då min kollega var tvungen att åka hem ikväll pga sjuka barn så blev lämnad lite själv. Funderade ett tag på att ringa någon av mina gamla vänner men kändes lite som att det var i senaste laget. Får bli en annan gång som jag träffar dem istället…

Men tillbaka till första ordet i rubriken; Blood, eller blod som det ju så fint heter på Svenska. Har varit en hel del vampyrer i mitt liv den senaste tiden och då menar jag inte på riktigt – eller det är ju på riktigt, fast ändå på låtsas, eller… ähh, ni förstår vad jag menar. Jag har sett en hel del film och tv-serier som på ett eller annat vis innehåller blodsugarna ifråga på den sista tiden. Både bra, mindre bra och sådana som ej lever upp riktigt till hypen runtomkring dem.

Supernatural är ju som alltid en favorit och det har varit en del vampyrslakt som utförts av bröderna Winchester på sista tiden – alltid uppskattat.

Har efter mycket om och men sett igenom de tre säsonger som hittills finns av True Blood och måste väl tillstå att det är en jäkligt bra serie. Inte så bra som alla vill framhålla men helt klart över medel.

Har utöver detta sett de två första filmerna i Twilight-sagan; just Twilight och New Moon. Nu har jag ju inte läst böckerna och tillhör väl kanske inte direkt målgruppen men måste nog ändå säga att jag inte riktigt tycker att de levererar såsom hypen vill göra gällande. Jag är relativt öppen när det kommer till film och det enda som väl brukar gå bort är usla låg-låg(låg)budgetskräckfilmer (Hugha…Gillar dem verkligen inte! Skrämande dåliga om ni ursäktar ordvitsen..) och även om jag inte tycker att dessa två filmer stinker blöt sunkig bisamråtta utan faktiskt var sevärd så är de långt ifrån några mästerverk. Men jag tillhör väl inte riktigt mål(ålders?)gruppen som den vänder sig till….som jag skrev tidigare, har ni märkt att jag gillar att upprepa mig?

Känner nu när jag befinner mig i ett vampyreufori att det blivit dags att lista de fem absolut bästa vampyrfilmerna som gjorts enligt mig – och det är ju min blogg så det är klart att det blir min åsikt som förs fram 🙂 Tröstpris får gå till följande filmer som inte riktigt kom med men är sevärda, underhållande eller bara så dåliga så det är bra: Bordello of Blood, Underworld 1, 2 + prequel, Blade 1-3, The Fearless Vampire Killers, Nosferatu (som i ärlighetens namn inte är så bra men som är en oförglömlig klassiker..) och Interview with the Vampire…

Top 5 Vampire Movies:

5) John Carpenter’s Vampires
Gillar verkligen denna film. Gillar James Wood’s som vampyrjägare, gillar den moderna cowboy-stilen och gillar atmosfären som Carpenter bygger upp. Trots att den brukar bli rejält sågad av alla kritiker så slår den an en sträng hos mig och förtjänar sin femte plats hur lätt som helst…

4) Night Watch

Timur Bekmambetov’s stilbildande ryska mästerverk om kampen mellan ljusets och mörkrets styrkor är både nyskapande och plagiat i en och samma film. Oavsett så diggar jag stilen och kan varmt rekommendera den till alla vampyrfantaster. Se även uppföljarna som även de håller en hög lägsta nivå…

3) The Lost Boys

Även Joel Shumacher lyckas ibland få till det (hans Batman-filmer, någon?). Den gamla åttiotals vampyrrullen med Kiefer Sutherland är inte bara bra utan den är den perfekta kombinationen av ungdomsfilm och vampyrfilm. Briljant helt enkel och sopar mattan med allt vad Twilight etc som görs idag…

2) From Dusk till Dawn
Robert Rodriguez + Quentin Tarantino + Vampyrer, kan det egentligen gå fel? Lägg därtill en respektingivande Harvey Keitel, en tuff Juliette Lewis, en supercool George Clooney, en snabbpratande Cheech Marin och sist men inte minst en underbart ljuvlig och sexig Salma Hayek och du har den näst bästa vampyrfilmen genom tiderna. Underbart cool och stilsäker…

1) Bram Stoker’s Dracula
Francis Ford Coppolas fantastiska mästerverk om Vlad Tepes, Stoker’s Rumänske vampyrhärskare är helt enkelt ren filmmagi. Gary Oldman är perfekt som den blodsugande greven som är på jakt efter sin förlorade älskade, Winona Ryder har nog aldrig varit vackrare än i rollen som Mina och Anthony Hopkins briljerar som den smått galne Van Helsing. Lägger man därtill en kärlekshistoria som spänner över tid och rum, musik som är lika skrämmande som den är vacker och den teknik som Coppola använde sig av för att realisera effekterna så blir man ändå mer imponerad. Love Eternal…

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bram Stoker’s Dracula Soundtrack – Vampire Hunters by Wojciech Kilar
<!–
WriteFlash('’);
//–>