…mot jul som det så fint heter. Lucia, den gamla sicilanskan, har idag firats över hela Svea rike och det brukar enligt mig, advent till trots, vara startskottet på julfirandet. Det är liksom nu som man börjar att komma i stämning..

Tänkte vi skulle påbörja firandet med att lyssna på en jullåt för var dag samt att jag skall ge ett litet julfilmstips så att vi kommer ordentligt i stämning inför dopparedagen.

Vi sparkar väl av med julfilmstipset först…

Detta är en film från det glada 80-talet. Ett årtionde då allt var så mycket enklare och filmerna så mycket mer lättsamma och fantasifulla. Mitt i detta beslutade sig producenten Steven Spielberg och regissören Joe Dante för att bjuda på ett händelsefyllt skräckäventyr med mycket känslor, en liten gnutta hemskheter och en stämningsfull julinramning. Vad mer kan man begära? Så varför avslutar ni inte Luciadagen med att krypa ned i soffan där hemma och avnjuta det sagolika äventyret med den tuffaste lilla hårbollen som visats på vita duken, nämligen Mogwai, i filmen:

Gremlins (1984)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Första låten ut får bli en tolkning av en gammal goding av en av rockens absolut största. Det känns som en bra första låt, tycker ni inte? Håll till godo…

Bruce Springsteen – Santa Clause is Coming to Town
<!–
WriteFlash('’);
//–>