..får jag be om ursäkt. Är ju bara så att dagarna går ju så snabbt och därför så hinns ju inte bloggen alltid med. Men precis som i förra inlägget så får vi ju slå två flugor i en smäll och presentera båda dagens och gårdagens julfilms- och julmusiktips.

Första filmen är inte en Svensk film per definition men den känns som en då det är den Svenska dubbningen som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en film som hängt med under hela min uppväxt och även om det inte är en julfilm som sådan så innehåller den tomtar och sändes på TV varje jul under 80-talet – och det är nära nog tycker jag. Tycker inte ni?

Trolltyg i Tomteskogen (1980)

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Den andra filmen kan väl klassas som en nyklassiker och även om det inte är den prefekta feelgood julfilmen så har den definitivt sina fina tillfällen. Fast mest minns man ju Billy Bob Thorntons nedsupna och likgiltiga tomte med ett helt klart giftigt ordförråd.

Bad Santa (2003)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Dagens första jullåt får även den gå i svenskt tecken…

Just D – Nu är det jul igen
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Den andra jullåten för dagen får bli den gamla välgörenhetsklassikern som Bob Geldof satte ihop för de svältande i Etiopien. En riktigt bra julsång om ni frågar undertecknad…

Band Aid – Do They Know its Christmas

<!–
WriteFlash('’);
//–>