Jag har inte läst bokserien som går under namnet i titeln till detta inlägg, eller Sagan om Is och Eld som den heter på svenska, av George R. R. Martin, men jag har hört talas om den. Eftersom jag nästan uteslutande läser Fantasy-serier är det egentligen väldigt underligt att jag duckat undan denna under alla dessa år, men så är fallet. TV-kanalen HBO har köpt rättigheterna till böckerna och är nu i full gång med att överföra böckerna till TV-rutan med namn från den första bokens titel; [A] Game of Thrones. Författaren själv har sagt att adaptionen är väldigt troget källmaterialet vilket bara måste ses som positivt. Serien har premiär i April och måste nog ses som en av de två absolut mest lovande nya TV-serier som släpps under detta år (skall berätta mer om den andra i ett annat inlägg).

HBO official homepage for Game of Thrones

George R. R. Martins official homepage

Game of Thrones ”Raven” teaser

Game of Thrones ”Winter is Coming” teaser

Game of Thrones Previews

Game of Thrones: Behind the Scenes Featurette